برخی از باشندگان ولایت پکتیکا میگویند، نبود برق علاوه بر مرکز این ولایت، در تمام ولسوالی ها مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
آنها میافزایند، در کنار بسیاری از بخش های دیگر، برق نیز نیاز جدی برای رشد و توسعه اقتصادی این ولایت است، اما به گفتهٔ آنها سال هاست که حکومت ها به حل این مشکل توجه نکرده است.
حاجی کبیر، یک تن از باشندگان پکتیکا میگوید:« پکتیکا نیز یکی از ولایات افغانستان است، در حالی که ولایت های دیگر از برق و امکانات خوب برخوردارند، اما به پکتیکا توجهی نشده است. در اینجا یک شرکت خصوصی برق توزیع می کند، اما قیمت را به میل خود تعیین می کند.»
جاوید احمد، یکی دیگر از باشندگان این ولایت میگوید:« اینجا خانه ها، دوکان ها و شرکت ها با مشکل مواجه هستند؛ برق را با هزینه شخصی خود تامین می کنند و این از نظر اقتصادی قیمت تمام میشود.»
باشنده گان این ولایت ادعا میکنند، علیرغم تعهدات حکومت سرپرست، برق به پکتیکا تعمیم داده نشده و به همین دلیل، تاجران و مردم عام مجبور به استفاده از برق با هزینه شخصی به قیمت بالا هستند.
آنها تقاضا دارند که حکومت سرپرست باید هر چه زودتر به مشکل مردم این ولایت رسیدگی کند.
رسول گل، باشنده پکتیکا میگوید:« ۲۰ بار به ما وعده داده شده اما نه حکومت قبلی و نه امارت اسلامی به وعده های خود عمل کرده اند.»
عالم خان یکی از باشندگان مرکز شرنه میگوید:« این وظیفه دولت است، اما آنها به ما برق را فراهم نکرده اند. نه نظام قبلی به فکر مردم بود و نه امارت اسلامی.»
مقامات محلی باوجود اینکه کمبود برق دولتی در پکتیکا را می پذیرند، اما اطمینان می دهند که در آینده نزدیک علاوه بر ساختن سیستم برق آفتابی ۱۰ میگاواتی، کار ساخت سب استیشن برق وارداتی نیز آغاز خواهد شد که به شمول شرنه مشکل برق ولسوالی های مجاور را نیز حل خواهد کرد.
مخدوم عبدالسلام سادات، معاون والی پکتیکا میگوید:« انشاالله ۷۲ میگاوات برق برای مردم پکتیکا فراهم میکنیم. در حال حاضر تاییدی ساخت یک سب استیشن و ۱۰ میگاوات برق آفتابی را گرفته ایم، بررسی انجام شده، مکان آن مشخص شده و تا یک ماه آینده کارهای عملی آن آغاز می شود.»
پکتیکا ولایتی است که در زمان حکومت فعلی و حکومت های پیشین، نه تنها در ولسوالی ها، حتی در مرکز شرنه نیز امکانات عصری در اختیار مردم قرار نگرفته است.