به ادامه تشریح دستاوردهای یکساله ادارت حکومتی، روز یکشنبه (۱۱ سنبله ۱۴۰۳) اداره تنظیم امور زندان ها دستاوردهای یکساله خود را با رسانه ها شریک ساختند.
سرپرست این اداره میگوید، ۱۵۰ تبعه خارجی نیز در زندان های حکومتی زندانی اند. به گفتهٔ آنها، این زندانیان اتباع چند کشور هستند و به دلیل جرایم مختلف دستگیر شده اند.
در حالی که امریکا ادعای زندانی بودن چهار تن از اتباع خود را در افغانستان کرده، اما مولوی محمد یوسف مستری سرپرست اداره تنظیم امور زندان ها این ادعا را رد کرده و میگوید، در میان زندانی های آنها هیچ تبعه امریکایی وجود ندارد.
مستری میافزاید:« ۱۵۰ شهروند کشورهای خارجی و همسایه با ما زندانی هستند. این افراد به جرایم مختلف از جمله جعل کاری، کلاهبرداری و معاملات نادرست متهم هستند و به دلیل عریضه مردم دستگیر و زندانی شده اند.»
سرپرست اداره تنظیم امور زندان ها از ارائیه تسهیلات به زندانیان خبر داده و میافزاید که علاوه بر آموزش در زمینه های تعلیمات دینی و عصری، مهارت های مسلکی و صحی، امکانات مختلفی در تمامی زندان ها برای زندانیان فراهم شده است.
به گفته وی، ۲ هزار و ۲۴۱ زندانی از علوم دینی در زندان فارغ شده و ۶ هزار و ۴۰۸ زندانی دیگر مشغول یادگیری هستند.
در عین حال مستری تایید کرده که پس از خروج نیروهای امریکایی، زندان بگرام دوباره فعال شده و تعدادی از زندانیان به آنجا منتقل شده اند، اما در مورد هویت این زندانیان اطلاعاتی ارائبه نکرد.
مستری میافزاید:« بلی! زندان بگرام در حال فعال شدن است. این زندان بزرگ در دو سال گذشته خالی بوده است و به همین دلیل در حال خراب شدن بود، زیرا ساختمان های خالی تخریب می شوند. این زندان هم اکنون در اختیار امنیت ملی (استخبارات) قرار دارد، کار پاکسازی و بازسازی آن جریان دارد و تعدادی از زندانیان نیز به آنجا منتقل شده اند.»
بر اساس اطلاعات اداره تنظیم امور زندان ها، در حال حاضر ۱۱ هزار زندانی از جمله ۱۰۰۰ زن در زندان ها کشور به ارتکاب جرایم مختلف زندانی هستند.
سرپرست این اداره میگوید، ۱۰ تا ۱۲ هزار تن در توقیف خانه ها نگهداری می شوند و پس از تصمیم محکمه، یا آزاد و یاهم به زندان ها فرستاده خواهند شد.
مستری در این مورد میگوید:« از ۱۰ تا ۱۱ هزار چنین محکومین و زندانی های داریم که به حبس محکوم شده اند. در میان این زندانی ها ۱۰۰۰ زن و حدود ۸۰۰ کودک یا افراد زیر سن قانونی وجود دارند. البته افرادی که در حال حاضر تحت توقیف هستند و منتظر محکمه هستند حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار تن هستند.»
مسوولین اداره تنظیم امور زندان ها از برخورد خوب با زندانیان خبر داده و میگویند، سال گذشته پلان تفصیلی، پالیسی و پلان استراتیژیک این اداره تهیه شد و بر این اساس از هرگونه خشونت با زندانیان در زندان ها جلوگیری شد.
حبیب الله بدر، معاون نظامی اداره تنظیم امور زندان ها میگوید:« هیچکس در تمام افغانستان ثابت کرده نمی تواند که در زندان های ما شکنجه، آزار و اذیت و آزردن روحی وجود دارد. افراد رسانه ای هرازگاهی می آیند و ما اطلاعات کاملی را با آنها به اشتراک میگذاریم.»
بر اساس اطلاعات اداره تنظیم امور زندان ها، بر اساس دستور محاکم ۳ هزار و ۲۴۳ تن از زندان آزاد شده، ۳ هزار و ۱۶ تن از ولایات به مرکز، از مرکز به ولایات و از یک ولایت به ولایت دیگر تبدیل شده و برای تعیین سرنوشت یک هزار و ۵۶۲ تن زندانی با ستره محکمه هماهنگی شده است.
مقامات میافزایند، به منظور مسلکی شدن و افزایش ظرفیت پولیس نگهبان زندان برای ۶۸۰ افسر، ساتنمن و سرباز ورکشاپ ها و سمینارهای آموزشی تشکیل شده و در حال حاضر ۱۶۰ تن به آموزش های مسلکی مشغول هستند.