بر اساس گزارش صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، سه میلیون کودک افغان از سوء تغذیه شدید رنج می برند.
یونیسف سطح سوء تغذیه حدود ۸۵۰ هزار کودک را به حد شدید خوانده که جان آنها را تهدید میکند و به گفته این نهاد، باید هر چه سریعتر درمان شوند.
یونیسف همچنین گفته است، در سال جاری نزدیک به ۲۴ میلیون افغان به کمک های فوری بشردوستانه نیاز دارند که نیمی از آنها کودکان هستند.
یونیسف میافزاید:« سال جاری ۲۳.۷ میلیون تن در افغانستان که نیمی از آنها کودک هستند به کمک های بشردوستانه نیاز دارند. تخمین میشود که در سال ۲۰۲۴، تقریباً ۲.۹ میلیون کودک از سوء تغذیه شدید رنج می برند، از این میان ۸۵۰ هزار کودک دچار سوء تغذیه شدید هستند و نیاز به درمان دارند.»
وزارت صحت در مورد ارقام منتشر شده توسط یونیسف چیزی نمیگوید، اما میافزاید در حال ارزیابی صحت آن است.
داکتر شرافت زمان امرخیل سخنگوی وزارت صحت عامه میگوید:« ارقام ارائیه شده از سوی نهادهای بین المللی تا حدودی نادرست است و میگوید که امسال ۳ میلیون کودک در افغانستان دچار سوء تغذیه شدید هستند. ارقام وزارت صحت عامه نشان میدهد که تعداد این کودکان نسبت به سال گذشته کاهش یافته و ارائیه خدمات برای آنها بهتر شده است. در حال حاضر بیش از سه هزار سایت و مرکز فعال است و در آنجا به مادران و کودکان مبتلا به سوء تغذیه خدمات ارائیه میشود.»
علاوه بر این، یونیسف از کمک مالی جدید ۱۳ میلیون یورو اتحادیه اروپا خبر داده و میگوید، این کمک برای درمان سوء تغذیه کودکان و روند آموزش در صنف های محلی هزینه خواهد شد.
یونیسف افزوده:« در نظر دارد با کمک ۱۳ میلیون یورو اتحادیه اروپا ۶۲ هزار جعبه غذای صحی پیش ساخته را فراهم کند و ۱۶۰۰ کارمند صحی را برای درمان کودکان دچار سوء تغذیه آموزش دهد. همچنین یونیسف ۲۷۵ صنوف محلی ای جدید را برای ۹۵۰۰ دانش آموز در دوره ابتدایی آموزش ایجاد می کند.»
علاوه بر این، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، سکتور معارف در افغانستان را مواجه با بحران خوانده است.
یونیسف بر اساس نظرسنجی های انجام شده سال گذشته گفته است، نیمی از کودکان در تمام کشور از رفتن به مکتب ابتدائیه باز مانده اند.
از سوی دیگر، برنامه جهانی غذا میگوید، زنان افغان به دلیل تعلیق کمک های بین المللی بیشتر متضرر میشوند.
این نهاد میافزاید، بیش از یک میلیون مادر و کودک به دلیل کمبود شدید بودجه نمیتوانند در افغانستان کمک های غذایی دریافت کنند.
نورالله عزیز، تحلیلگر سیاسی میگوید:« اگرچه کمک های بین المللی در زمینه های مختلف از اقتصاد افغانستان حمایت کرده و سیستم مالی افغانستان را از رکود نجات داده است، اما این کمک ها به تنهایی کفایت نمیکند و باید با کمک های انکشافی در سایر زمینه ها ترکیب شود.»
این در حالیست که برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، حدود چهار ماه پیش گزارش سالانه خود را درباره بحران غذایی جهانی منتشر کرد و افغانستان را در کنار کانگو، نایجریا و سودان در رده چهارم از میان ۵۹ کشور قرار داده و گفت است مردم این کشور با ناامنی شدید غذایی مواجه هستند.
همچنین برنامه مذکور بیش از ۱۵ میلیون افغان را واجد شرایط دریافت کمک های بشردوستانه میخواند و میافزاید که ۳.۲ میلیون کودک افغان که سن آنها کمتر از پنج سال است از سوء تغذیه شدید رنج میبرند.