خبرنگاران زون غرب ضعف اقتصادی رسانه ها و عدم اشتراک گذاری اطلاعات از سوی برخی ارگان های خصوصی و دولتی را موانع اساسی فعالیت های خود میدانند.
آنها از حکومت سرپرست میخواهند، به مشکلات اقتصادی رسانه ها رسیدگی نماید.
نذیر احمد هاشمی، یک تن از خبرنگار در ولایت هرات میگوید:« مشکل این است که مقامات دولتی پاسخگو نیستند، حکومت باید با آنها هماهنگی کند تا به موقع به خبرنگاران اطلاع رسانی شود.»
احمد سمیع احمدی، یکی دیگر از خبرنگاران ولایت هرات میگوید:« اکثر ادارات دولتی پاسخگو نیستند و همین امر باعث شده تا خبرنگار در وظیفه ای که به او محول شده، عقب بماند.»
مسوولین برخی از رسانه ها دلایل کاهش علاقمندی به رسانه های چاپی را، دسترسی مردم به انترنیت و افزایش رسانه های اجتماعی در جامعه و همچنان عدم نهادینه شدن فرهنگ مطالعه می شمارد.
فایق هروی، مسوول روزنامه اتفاق در هرات میگوید:« روزنامه خوانی قسمی که باید، رایج شود، نشده است. از سوی دیگر توسعه فناوری و پیشرفت تکنالوژی و همچنان دسترسی مردم به اینترنت و شبکه های اجتماعی باعث شده است که علاقه به مطالعه روزنامه کاهش یابد. این موضوع برای شهری مانند هرات و کشور فرهنگی مانند افغانستان مایه نگرانی است.»
کارشناسان نیز وضعیت فعلی رسانه ها و خبرنگاران را نگران کننده دانسته و تاکید دارند، حکومت باید در کنار امنیت فزیکی رسانه ها و خبرنگاران، امنیت اقتصادی و تخنیکی آنان را نیز تامین کند.
نعمت الله سروری، استاد پوهنتون میگوید:« خبرنگاران افغان هرگز از نگاه مالی تشویق نشده اند. در ۲۰ سال گذشته حکومت تنها ادعا حمایت از خبرنگاران نموده است، اما این فقط روی کاغذ بود و در عمل از خبرنگاران هیچ گونه حمایت نشده است.»
با وجود همه اینها، مسوولین از حمایت رسانه ها و خبرنگاران اطمینان داده و تاکید میکنند، آنها متعهد به حل مشکلات رسانه ها در چارچوب ارزش های دینی و ملی هستند.
حیات الله مهاجر فراهی، معاون نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید:« امارت اسلامی در عرصه مطبوعات و رسانه ها با هر برنامه که در راستای ارزش های اسلامی و ملی ما باشد، به ویژه در بخش رسانه های چاپی همکاری میکند.»
این در حالیست که در تمام ولایات زون غرب، هرات، غور، بادغیس، فراه و نیمروز، در حال حاضر حدود ۶۰ رسانه تصویری، صوتی و چاپی فعالیت دارد که بسیاری از خبرنگاران زن و مرد در آن مشغول کار هستند.