پوهنتون بین المللی اسلامی افغانستان در جریان یک سمینار که برای شناسایی و پیشگیری بیماری آبله میمون (مانکی پاکس) تدویر یافته بود، اطلاعاتی را در مورد این ویروس کشنده و ساری ارائیه کرد.
مسوولین این پوهنتون، بیماری آبله میمون که چهار مورد مثبت آن در خیبر پشتونخوا ثبت شده است، بیماری خطرناکی خوانده و اضافه میکنند، این ویروس از حیوان به انسان و از انسان ها به یکدیگر به آسانی منتقل میشود.
آنها در کنار حکومت سرپرست از رسانه ها، ملا امامان مساجد و کارکنان صحی خواستند تا در مورد این بیماری به مردم آگاهی دهند.
داکتر رفیع الله عطا، معاون علمی پوهنتون بین المللی اسلامی افغان میگوید:« این بیماری نیست که بتوان آن را نادیده گرفت، ما باید تدابیر خود را اتخاذ کنیم. در صورت رعایت نظافت، پرهیز از روابط جنسی نامشروع و قرنطینه پس از ابتلا، این بیماری قابل کنترول است.»
در عین حال، شرکت کنندگان در این سمینار میگویند، سفرهای زیاد شهروندان به خیبر پشتونخوا و پاکستان خطر انتقال این ویروس به کشور را افزایش داده است.
آنها از وزارت صحت خواستند تا تیم های صحی را در میدان های هوایی و بنادر سرحدی با کشورهای همسایه بگمارند تا از ورود این بیماری جلوگیری شود.
حبیب الرحمان مسعود، رئیس پوهنزی طب پوهنتون بین المللی اسلامی افغان میگوید:« این یک بیماری ساری و ویروسی است و قابلیت انتقال از فردی به فرد دیگر را دارد. خواست من از وزارت این است که آن را جدی گرفته، به مردم آگاهی عمومی بدهد، واکسین تهیه کند و افرادی را معاینه کنند که از خارج به افغانستان میآیند.»
از سوی دیگر وزارت صحت عامه از تدابیر خود در رابطه با این بیماری خبر میدهد.
شرافت زمان، سخنگوی این وزارت میگوید، تا اکنون هیچ مورد مثبت مانکی پاکس در افغانستان ثبت نشده است؛ اما برای پیشگیری آن آمادگی گرفته شده و و تیم های سیار صحی در سرحدات کشور مستقر شده اند.
زمان میافزاید:« با وجود اینکه تاحال هیچ مورد مثبت از این بیماری در افغانستان ثبت نشده است، اما تلاش میشود تا از انتقال این بیماری به افغانستان جلوگیری کنیم. ما با ادارات صحی بین المللی در تماس هستیم و در داخل کشور نیز برای جلوگیری از این بیماری تلاش های در جریان است.»
به اساس اطلاعات، آبله میمون اولین بار در سال ۱۹۷۰ در کشور آفریقایی کانگو ثبت شد و تاکنون ۵۲۴ تن را به کام مرگ فرستاده است.