نگرانیهای جهان در مورد شیوع سریع بیماری آبله میمون ( مانکی پاکس) روز به روز در حال افزایش است.
پس از کشورهای آفریقایی و اروپایی، اکنون تازه سه مورد مثبت بیماری در خیبر پشتونخوا ثبت شده است.
رسانه های پاکستانی گزارش داده اند که حکومت این کشور پس از ثبت این سه مورد، در تمام پاکستان حالت اظطراری اعلام کرده و نظارت بر میدان های هوایی را افزایش یافته است.
رسانه های پاکستانی میافزایند:« پس از تایید اولین مورد، نظارت در میدان های هوایی و بنادر سراسر پاکستان تشدید شده است.»
دو روز پیش سازمان جهانی صحت نیز از احتمال شیوع آبله میمون در سراسر جهان ابراز نگرانی کرده بود.
تیدروس ادهانوم، رئیس این سازمان بر مبارزه مشترک بین المللی برای جلوگیری از شیوع این بیماری ساری تاکید کرده است.
وی افزوده است:« احتمال شیوع سریع آبله میمون در آفریقا و خارج از این قاره بسیار نگران کننده است و برای جلوگیری از آن نیاز به واکنش منظم بین المللی است.»
رسیدن این بیماری ساری تا کشور همسایه افغانستان نگرانی مردم را بیشتر کرده است. داکتران میگویند که تردد افغان ها به خیبر پشتونخوا و دیگر مناطق پاکستان ممکن است منجر به انتقال این ویروس به کشور شود.
دکتر عبدالحق قاضی زاده میگوید:« این یک بیماری ویروسی است که از ویروس ارتوپاکس به وجود میآید. هنگامی که این ویروس وارد بدن انسان میشود، علائم آن از سه تا بیست روز ظاهر میشود. اولین علامت آن تب و جان دردی است و به دنبال آن آبله ها در بدن انسان نمایان میشود. این بیماری از طریق تماس مستقیم یا پوشیدن لباس فرد مبتلا از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. وزارت صحت عامه بایدافرادی که از پاکستان می آیند را واکسین کند و آگاهی عمومی را در مورد آن گسترش دهد.»
اما مسوولین میگویند که برای مقابله با این بیماری و سایر بیماری های ساری مشابه تدابیر دارند و از امکانات خود برای پیشگیری آن استفاده خواهند کرد.
آبله میمون که به نام بیماری امپاکس نیز در جهان شناخته میشود، برای اولین بار در سال ۱۹۵۴ در کشور کانگو شناسایی شد. طبق گزارش سازمان ملل، سال گذشته حدود ۱۴ هزار تن در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده اند.