نماینده دایمی پاکستان در سازمان ملل متحد همزمان با سومین سالگرد به قدرت رسیدن مجدد امارت اسلامی، در گفتگو با روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون به نکات زیادی اشاره کرده است.
آقای اکرم در مورد چگونگی روابط افغانستان و پاکستان در رابطه با تحریک طالبان پاکستان یا تی.تی.پی صحبت کرده و گفته است که با وجود خواست های مکرر آنها، امارت اسلامی هیچ گامی در این زمینه برنداشته است.
وی دلیل اصلی این کار را اختلاف نظر میان مقامات امارت اسلامی خوانده و افزوده که حکومت سرپرست افغانستان با شبکه القاعده و تی.تی.پی روابط تاریخی و ایدیالوژیک دارد.
اکرم افزوده:« تلاش پاکستان بر این است که این مشکل را به شکل مسالمت آمیز حل کند، اما به دلیل اختلافات میان طالبان هیچ پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است. طالبان با تی.تی.پی رابطهٔ ایدیالوژیک دارد. افغانستان کشور همسایه ماست؛ به همین دلیل مجور هستیم مشکل تروریزم را حل کنیم و ما متعهد به انجام این کار هستیم. تلاش های ما در چند مرحله خواهد بود؛ ابتدا ما بر اساس پلان عمل ملی علیه نفوذ تروریست ها اقدام خواهیم کرد. دوم؛ ما تلاش خواهیم کرد تا طالبان را متقاعد سازیم که حضور گروه های تروریستی برای پاکستان، منطقه و خود طالبان خطرناک و زیان آور است.»
نماینده دایمی پاکستان در سازمان ملل متحد این موضوع را دلیل اصلی داشتن موضع نرم در برابر تی.تی.پی و اقدام نکردن علیه آنها خواند و به گفته وی پاکستان تلاش میکند تا سیاست های موجود در این زمینه را تغییر دهد.
منیر اکرم تغییر این پالیسی را برای امنیت پاکستان، منطقه و افغانستان حیاتی خوانده و می افزاید، برای رسیدن به این هدف در سطح بین المللی اعمال فشار میکند و باید در اولویت قرار گیرد.
وی میافزاید:« این برداشت شماست که ما نمیتوانیم پالیسی طالبان را در این زمینه تغییر دهیم، اما برداشت ما این نیست. چه طالبان باشد و یا هر کس دیگری، هر حکومت تلاش میکند تا سیاست های خود را از طریق دیپلوماسی تغییر دهد و این تلاش ها ادامه دارد. ما نیاز به ایجاد چنین باوری در سطح جهان داریم که بر اساس آن مشکل تروریزم حل شود و این موضوع در اولویت قرار گیرد.»
حکومت سرپرست اظهارات این مقام پاکستانی را رد میکند، و موضوع تی.تی.پی را موضوع داخلی پاکستان میداند که به گفته او افغانستان نباید درگیر این موضوع شود.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست میگوید، پاکستان نباید تقصیر کوتاه آمدن در تامین امنیت داخلی کشور خود را به گردن افغانستان بی اندازد، به جای آن باید به مسوولیت های خود توجه کند.
مجاهد میافزاید:« ما این ادعاها را رد میکنیم، مسئله اصلی این است که اکنون صلح و ثبات در افغانستان برقرار شده است و خاک ما علیه هیچ کسی استفاده نمیشود. موضع امارت اسلامی افغانستان روشن است. موضوع ناامنی در پاکستان مشکل داخلی این کشور است و خودشان باد امینت خود را تامین کنند. حوادث امنیتی به دلیل تنبلی و سهل انگاری آنها اتفاق میافتد، اما تقصیر آنرا به گردن افغانستان می اندازند. افغانستان از هیچ جهت مسلح حمایت نمیکند و به کسی نیز اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان علیه کشور دیگری استفاده کند.»
تحلیلگران سیاسی نیز موضوع تی.تی.پی را شبیه سناریوهای دروغین گذشته میدانند که پاکستان برای رسیدن به اهداف خود از آن استفاده میکرد.
آنها عدم وجود شواهد ملموس در مورد ارتباط حکومت سرپرست با تحریک طالبان پاکستان و شبکه القاعده را نیز دلیل رد این ادعا میدانند.
معین گل سمکنی، تحلیلگر سیاسی میگوید:« امارت اسلامی همواره مشکل گروه های تروریستی را رد کرده و از مدعیان در این زمینه خواستار شواهد شده است. جهان و همسایگان ما نمیتوانند اسناد و شواهدی را ارائه کنند که در آن ثابت شود که در افغانستان گروه های تروریستی وجود دارد.»
این اولین بار نیست که پاکستان چنین اتهاماتی را علیه حکومت سرپرست مطرح میکند؛ بلکه همین چند روز پیش، عاصم منیر، لوی درستیز اردو پاکستان، نیز چنین اظهارات را مطرح کرد، اما حکومت سرپرست آن را به طور کامل رد کرد.