در حالی که مقامات امارت اسلامی، آموزش علوم عصری را عمل مباح خواندند اما مولوی حبیب آغا سرپرست وزارت معارف در کنار برخی از مقامات دیگر آموزش را واجب میداند.
حبیب آغا در جریان قدردانی از اشتراک کنندگان ممتاز کانکور گفت، بدون آموزش عصری، پیشرفت کشور و دسترسی به تکنالوژی پیشرفته غیرممکن است.
وی افزوده:« جامعه افغانی و اسلامی ما و شما به علوم عصری نیاز دارد، فراگیری علوم عصری در عصر حاضر فرض کفایی است مانند نماز جنازه، اگر یک برادر مسلمان بمیرد و کسی برایش نماز جنازه نخواند، خداوند در روز قیامت از او میپرسد. همین گونه فراگیری علوم عصر یک ضرورت است، فرض کفایی است. اگر کسی آن را یاد نگیرد، گردن همه بسته می شود.»
سرپرست وزارت معارف آموزش عصری را یک نیاز جدی برای دفاع از کشور خوانده و تاکید کرده که حکومت سرپرست مخالف آموزش نیست و حکومت به تقویت آموزش متعهد است و به گفتهٔ او بدون علوم عصری مشکلات کنونی حل شده نمیتواند.
حبیب آغا میگوید که مخالفان حکومت سرپرست اکنون جنگ تبلیغاتی را آغاز کرده اند و سعی در تغییر ذهنیت مردم دارند.
وی میافزاید:« در تبلیغات دشمن اشتباه نکنید، امارت اسلامی مخالف علوم عصری نیست، امارت اسلامی میخواهد علوم عصری را انکشاف دهد، زیرا بدون علوم عصری مردم ما و کشور شما از نیاز به دیگران رهایی نمییابند.»
در عین حال برخی دیگر از مسوولین میگویند که در ۲۰ سال گذشته حکومت در افزایش ظرفیت ها کوتاهی کرده است و به گفتهٔ آنها حکومت سرپرست فعلی به ظرفیت سازی توجه جدی دارد.
با این حال وزارت معارف طرحی کار را بالای طرحی آغاز کرده است که بر اساس آن تیلیفون های همراه در تمامی مکاتب محدود یا به طور کامل ممنوع می شود.
مولوی صبغت الله واثق، معین مالی و اداری وزارت معارف میگوید:« من میگویم که در سیستم آموزشی ما، در موسسات آموزشی ما باید در مورد آسیب این تیلیفون ها تحقیق کنیم، باید برای بند کردن آن اقداماتی انجام دهیم.»
اشتراک کندگان کامیاب شده در امتحان کانکور میگویند که دانش آموزان در بسیاری از ولایات به دلیل نبود ساختمان مکتب، کمپیوتر لب و کتابخانه با مشکلاتی مواجه هستند و از وزارت معارف میخواهند که برای حل این مشکلات توجه جدی داشته باشد.
پیش از این وزارت معارف گفته بود که در حال کار بر روی طرحی است که براساس آن مکاتب متوسطه و لیسه دخترانه باز میشود، اما زمان تکمیل این طرح مشخص نیست و زمان آن امر ثانی نیز فرا نرسیده است که آن دروازه های مکاتب و پوهنتون های دخترانه دوباره باز شود.