مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا امارت اسلامی در سخنرانی خود در کنفرانس ملی کار، خواستار ایجاد روابط سازنده سیاسی با جامعه جهانی شد.
عبدالکبیر گفته است که امارت اسلامی خواستار روابط دیپلوماتیک سازنده با جهان است، اما از جامعه جهانی نیز میخواهد که به عنوان عضو فعال این جامعه با حکومت افغانستان تعامل کند.
به گفته وی، در سه سال اخیر روابط خوبی با بسیاری از کشورهای همسایه و منطقه برقرار کرده است و این روابط روز به روز در حال گسترش است.
وی میافزاید:« ما با بسیاری از کشورها از جمله کشورهای همسایه و منطقه روابط فعال داریم، امارت اسلامی افغانستان در سطح جهان ۳۸ نمایندگی فعال دارد و این روابط روز به روز در حال توسعه است.»
معاون سیاسی ریاست الوزرا بار دیگر نیز اطمینان میدهد که اجازه ایجاد هیچ تهدیدی از جانب افغانستان برای هیچ کشوری از جمله همسایگان را نخواهد داد.
وی در عین حال تحریم های سیاسی و اقتصادی اعمال شده از سوی جامعه جهانی به ویژه امریکا را بر افغانستان و رهبران حکومت سرپرست عامل اصلی افزایش فقر و بیکاری میداند.
مولوی عبدالکبیر این تحریم ها را ناعادلانه و غیرقانونی خوانده و خواستار حذف آن از جامعه جهانی شد.
عبدالکبیر میگوید:« در مورد کاهش فقر و بیکاری در کشور نیز از کشورهای جهان میخواهم که به تحریم های غیرقانونی و ناعادلانه بالای مردم مظلوم افغانستان و رهبران امارت اسلامی پایان دهند.»
از سوی دیگر، مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه میگوید، با وجود اینکه بارها و بارها به جهانیان در مورد سرکوب گروه های مسلح از جمله داعش و امنیت کشور اطمینان داده شده؛ اما به گفتهٔ او جامعه جهانی به شمول کشور های همسایه از مسوولیت های خود فرار میکنند.
متقی میافزاید، جهان فقط هز زمان خواسته ها و فرمایشات خود را به امارت اسلامی مطرح میکند؛ اما در مقابل با امارت اسلامی هیچ گونه همکاری نمیکنند.
متقی میگوید:« مسخره است، جهان از ما سؤال هم میکند و فرمایش میدهد، مواد مخدر چگونه شد؟ چگونه باید بند شود؟ امنیت چگونه به وجود می آید؟ چگونه باید از گروه ها و درگیری ها و سوء استفاده از خاک افغانستان جلوگیری کرد؟ خواسته هایشان این است، اما همکاری آنها صفر است. امید ما این است که جهان به مسوولیت های خود در این زمینه عمل کند.»
سرپرست وزارت امور خارجه انتقاد میکند که امارت اسلامی اقدامات مشخصی را برای جلوگیری از کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر انجام داده است؛ اما به گفته وی، جامعه جهانی نه تنها در زمینه معیشت بدیل به مسوولیت خود عمل نکرده است، بلکه بر سیستم بانکی، ترانزیت و تجارت افغانستان محدودیت های اعمال کرده است.
معاون سیاسی ریاست الوزرا در حالی خواستار تعامل با جامعه جهانی است که همچنان هیچ کشوری در جهان امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است و این امر به یک سلسه مسائل بزرگ مانند رعایت حقوق بشر،متوجه نشدن تهدید برای جهان و تشکیل حکومت همهشمول ربط دارد.