مسوولین وزارت عدلیه هدف اصلی از برگزاری این امتحان را مشخص کردن ظرفیت علمی وکلای مدافع برای آینده و انتصاب آنها به وظیفه یاد کرده است.
عبدالکریم حیدر، معاون مسلکی وزارت عدلیه در کنار اطمینان از شفافیت کامل در امتحان میگوید، افراد کامیاب شده پس از یک دوره ستاژ نه ماهه که قرار است به صورت آنلاین برگزار شود، جواز کار دریافت خواهند کرد.
عبدالکریم حیدر میافزاید:« افرادی که در این برنامه کامیاب میشوند و افرادی که به دوره استاژ معرفی میشوند، دوره استاژ را در ۹ ماه در دو سمستر تمام میکنند. ما تلاش داریم که برای متقاضیان تسهیلات لازم را فراهم کنیم.»
از سوی دیگر، رحمت الله حقانی سرپرست وکلای مدافع وزارت مذکور میگوید که پس از امتحان، به متقاضیان کامیاب شده که سه سال سابقه وکالت داشته باشند، بدون دوره استاژ جواز وکالت داده میشود.
به گفته رحمت الله حقانی، به منظور تسهیل امور، آمریت وکلای مدافع را در تمام مناطق کشور ایجاد کرده و انجمن وکلای مدافع که پیش از این به طور مستقل فعالیت میکرد، به سطح ریاست جدید وزارت عدلیه ارتقا خواهد کرد.
حقانی همچنین گفت:« در سال های گذشته تمامی خدمات حقوقی وکلای مدافع در مرکز انجام میشد که به همین دلیل وکلای ولایات دوردست با یک سری مشکلات مواجه بودند، اما اخیراً پیشنهادی از سوی ریاست وکلای مدافع به مقام امارت اسلامی برای منظوری آمریت وکلا در زون های دیگر ارائه شده و این پیشنهاد در اوایل سال جاری از سوی مقام امارت اسلامی منظور شد.»
از سوی دیگر، شرکت کنندگان در امتحان علاوه بر رضایت از شفافیت امتحان، از مسوولین مربوطه خواستار تسهیل در روند اعطای مجوز به وکلا و ایجاد تسهیلات لازم در این زمینه شدند.
ولی الله عاشوری، یک تن از شرکت کنندگان در این امتحان میگوید:« ما از این امتحان راضی هستیم زیرا روند بسیار شفاف است.»
احمدالله سلطانی، یکی دیگر از شرکت کنندگان نیز چنین میگوید، اما میافزاید:« زمانی که من ثبت نام کردم مطابق قانون برای ما منابع داده شد و من امیدوار هستم که تمام سوالات مطابق با منابع داده شده باشد.»
این در حالیست که به گفته مسوولین وزارت عدلیه، پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، پیش از این نیز دو بار دیگر از صدها متقاضی وکیل مدافع امتحان گرفته شد و هدف آن جذب افرد مسلکی و کار آگاه برای جامعه است.