پس از افزایش ناامنی در پاکستان، بسیاری از مقامات این کشور بارها اتهام بسته اند که این حملات در این سوی خط فرضی دیورند سازماندهی میشود.
در ادامه این اتهامات، ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در یک نشستی خبری ادعا کرده که حمله در بنو خیبر پشتونخوا که در آن ۸ سرباز پاکستانی کشته شدند، در آن طرف خط فرضی دیورند توسط گروه مربوط به حافظ گل بهادر تنظیم شده است.
بلوچ بار دیگر برای جلوگیری از چنین حملات در آینده از حکومت سرپرست خواسته تا در مقابل تی.تی.پی و گروه های مشابه اقدامات فوری و موثر انجام دهد.
وی افزود:« ما از حکومت سرپرست میخواهیم که اقدامات عاجل، قوی و موثر علیه عاملان حادثه ۱۵ جولای در بنو اتخاذ کند تا از حوادث مشابه در آینده جلوگیری شود. چنین حملاتی به روابط دوجانبه آسیب وارد کرده و امنیت منطقه را تهدید میکند.»
زهرا بلوچ، طرف افغان را به کم کاری اقدام علیه تی.تی.پی متهم میکند و ادعا میکند که با وجود درخواست ها و نگرانی های مکرر کشور اش، هنوزهم این گروه در خاک افغانستان است و در حال برنامه ریزی برای اقدامات علیه پاکستان است.
وی میگوید:« حادثه بنو طرف افغان را به اقدامات فوری، جدی و موثر علیه مخفیگاه های تروریست ها در قلمرو آنها میخواند. با وجود درخواست پاکستان برای اقدامات عملی در این زمینه، گروه های مسلح مشابه از جمله تحریک طالبان پاکستان در افغانستان حضور دارند و تهدید جدی برای صلح و امنیت منطقه ایجاد میکنند.»
اما در مقابل همه اینها، مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا، استفاده از خاک افغانستان علیه پاکستان را اقدامی خلاف سیاست ها و پالیسی های حکومت سرپرست میداند.
وی وضعیت جاری در پاکستان را مشکل داخلی آنها میداند و میافزاید که حکومت سرپرست به دنبال تنش در روابط با هیچ کشوری از جمله این کشور نیست.
او میافزاید:« حمایت از تی.تی.پی در برابر پاکستان پالیسی ما نیست. ما برای افغانستان مشکل ایجاد نمیکنیم. همانطور که برای آوردن نظام اسلامی در اینجا قربانی داده ایم، حفظ آن نیز بالای ما است. ما از این نظام اسلامی حفاظت میکنیم، برای نظام خود مشکل ایجاد نمیکنیم. ما با پاکستان چی کار داریم. ما با کشور های دیگر چی کار داریم، این موضوع داخلی پاکستان است.»
تحلیلگران سیاسی این گونه اظهارات مقامات پاکستانی را فرار از مسوولیت های شان و نتیجه سیاست های خودشان میدانند که به گفتهٔ آنها این کشور برای رسیدن به اهداف خود در گذشته از اینها کار میگرفت.
آنها میگویند که این کشور از طریق این اتهامات میخواهد تصویری نادرست از حکومت سرپرست به جهانیان ارائه کند و با معرفی خود به عنوان قربانی تروریزم امتیاز و اعتبار مالی بگیرد.
واحد فقیری، تحلیلگر سیاسی میگوید:« وضعیت پاکستان روز به روز بدتر میشود و احتمال حل آن نیز بسیار کم است. پاکستان در حال جنگ با پشتون ها و بلوچ ها است البته رهبران پاکستان جرات اخلاقی این را ندارند که مشکلات شان را بپذیرند و با مردم خود به تفاهم برسند، بلکه رهبران پاکستانی تلاش میکنند مشکلات خود را به خارج از کشور صادر کنند و برای این کار هند و افغانستان انتخابی خوبی است.»
این در حالیست که وزارت امور خارجه پاکستان سه روز پیش معاون سفارت افغانستان در پاکستان را در رابطه با حادثه بنو احضار کرده و ضمن ابراز اعتراض جدی، خواهان تدابیر جدی از جانب افغانستان علیه عاملان حادثه بنو شده بودند.