برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (دبلیو.اف.پی) در تازه ترین گزارش خود گفته است که به دلیل کمبود بودجه، میزان کمک ها به مردم عام افغان کاهش یافته و از این رو، بخش های اساسی زندگی مردم که آنها آنرا حمایت میکردند، با تهدید مواجه است.
بر اساس این گزارش، با توجه به این مشکلات، احتمال زیادی وجود دارد که برنامه جهانی غذا نتواند در آینده مانند گذشته امنیت غذایی افغان ها را تضمین کند.
در بخشی از این گزارش آمده است:« در حال حاضر تنها میتوانیم به یک میلیون نیازمند در افغانستان کمک کنیم. ۱۱ میلیون نیازمند به دلیل کمبود بودجه نمیتوانند کمک های غذایی اضطراری دریافت کنند، در حالی که ۱.۴ میلیون مادر و کودک نمیتوانند غذای ویژه برای جلوگیری از سوء تغذیه دریافت کنند.»
در بخشی دیگر از گزارش برنامه جهانی غذا در رابطه با سیلاب های اخیر، افغانستان به دلیل اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی، ششمین کشور در گروه کشورهای آسیب پذیر معرفی شده است.
در این گزارش از سیلاب های مرگبار به عنوان نمونه ای از پیامدهای بد تغییرات اقلیمی یاد شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است:« تغییرات اقلیمی در افغانستان چالش ها را برای مردم افزایش داده است. در بهار سال ۲۰۲۴، بارش باران های مرگبار باعث جاری شدن سیلاب در سراسر کشور شد، که قریه ها را ویران کرد و زندگی بسیاری از خانواده ها را به شدت تحت تاثیر قرار داد.»
در عین حال، کارشناسان سیاسی میگویند که کاهش کمک های خارجی در افغانستان بر عرصه های مختلف تاثیر منفی خواهد داشت و پیشنهاد میکنند که کمک های بین المللی نباید سیاسی شود و باید با هماهنگی حکومت سرپرست دست نیازمندان را بگیرند.
برنامه جهانی غذا در ماه های پایانی سال گذشته هم گفته بود که با بدترین بحران مالی در تاریخ خود مواجه است و نمیتواند امنیت غذایی افراد نیازمند را در سطح بین المللی تامین کند.
این برنامه ۶۱۷ میلیون دالر برای کمک به نیازمندان افغان تا پایان سال ۲۰۲۴ درخواست کرده است.