با وجود اینکه کمپاین ملی واکسین فلج اطفال از امروز دوشنبه در ولایات مختلف آغاز میشود، اما مسوولین مرکز عملیات اضطراری ملی برای ریشه کنی پولیو از دو مورد مثبت فلج اطفال در ولسوالی ارغستان قندهار خبر داده اند.
این مرکز روز یکشنبه در صفحه ایکس اش نگاشته است که رئیس مرکز مذکور به قندهار سفر کرده و با خانواده های کودکان تازه مبتلا شده به پولیو همدری کرده است.
این مرکز افزوده:« داکتر عبدالقدوس بریالی رئیس مرکز عملیات اضطراری ریشه کنی پولیو کشور در سفر به قندهار با خانواده های دو کودک مبتلا به پولیو دیدار و با آنها ابراز همدردی کرد و از ساکنان منطقه مذکور خواست که در هر کمپاین واکسین پولیو کودکان شان را واکسین کنند تا در مقابل این مرض کشنده حفاظت شوند.»
اما پس از چند ساعت، مرکز ملی عملیات ریشه کنی فلج اطفال این پوست را از صفحه ایکس اش حذف کرد.
منابع محلی در قندهار نیز گفته اند که هر دو رویداد در کودکان زیر دو سال دیده شده است.
در عین حال، وزارت صحت عامه میگوید که معلومات فوق نادرست است و تاکنون هیچ مورد مثبت فلج اطفال ثبت نشده است.
با توجه به این موضوع، داکتران میگویند که خانواده ها را از طریق روش های مختلف آگاهی عامه باید تشویق کرد تا فرزندان خود را واکسین پولیو کنند، غفلت در تطبیق واکسین پولیو میتواند، کودکان را با معلولیت دایمی مواجه سازد.
داکتر کمین صافی میگوید:« پولیو یا فلج اطفال یک بیماری خطرناک و کشنده است که اغلب علائم اولیه آن درد، خستگی، درد عضلاتی، تب و سپس شخی عضلات و پس از آن فلج عضلات یا مفاصل است، که این بیماری مریض و خانواده او را با مشکلات شدید مواجه میسازد و برای جامعه نیز مشکل به بار میآورد؛ پس خواست ما از والدین این است که واکسین پولیو را به وقت و نظر به مرحله به فرزندان شان تطبیق کنند، تا کودکان نازنین ما از خطر این بیماری در امان باشند.»
داکتر علی قمرزی میگوید:« روند واکسین پولیو در سراسر کشور آغاز شده است، پس درخواست ما از هموطنان ما این است، زمانی که واکسیناتوران به درب منزل شما میآیند ضمن خوش آمد گویی به آنها تمام کودکان تان که عمر شان از پنج سال کم است را واکسین پولیو کنید. دو قطره از این واکسین پولیو زندگی فرزند شما را از خطر مرگ و معلولیت نجات میدهد. ویروس پولیو یک بیماری خطرناک است که اگر خدا ناخواسته فرزندان ما به آن مبتلا شود پس باعث معلولیت دایمی و حتی مرگ آن نیز شده میتواند.»
این در حالیست که پولیو در سراسر جهان مهار شده است؛ اما پاکستان و افغانستان کشورهای هستند که همچنان با این بیماری مبارزه میکنند.
بر اساس معلومات وزارت صحت عامه، در سال گذشته ۶ مورد مثبت پولیو در سراسر کشور به ثبت رسید و در سال جاری هیچ موردی ثبت نشده است.