اداره همکاری بین المللی جرمنی (جی.آی.زید) گفته است که میخواهد تمام کارمندان خود که شهروند جرمنی هستند را از افغانستان خارج کند.
بر اساس گزارش رسانه آر.ان.دی جرمنی، این اداره گفته است که پس از سال ۲۰۲۵، هیچ کارگر جرمنی یا محلی را در افغانستان استخدام نخواهد کرد.
این اداره در مورد دلایل بسته کردن فعالیت های خود در افغانستان جزئیاتی ارائه نکرده؛ اما گفته است که قرارداد تمام ۱۶۰ کارمند افغان تا پایان سال ۲۰۲۴ قابل اعتبار است.
در بخشی از گزارش رسانه آر.ان.دی آمده است:« بعد از سال ۲۰۲۵، جی.آی.زید در ساحه کارمند نخواهد داشت. قرارداد کارمندان را هم که جرمنی داده است تا پایان سال جاری به پایان میرسد.»
در بخشی دیگری از این گزارش به قول از سخنگویی این اداره آمده است که بر اساس تصمیم حکومت، روی پروژه های موجود کار جریان دارد و با آغاز سال ۲۰۲۵ کار از جرمنی یا از کشور ثالث انجام میشود.
در بخشی از این گزارش آمده است:« به دنبال تصمیم حکومت فدرالی جرمنی، پروژه های موجود و راه اندازی شده ادامه خواهد یافت. از سال ۲۰۲۵، جی.آی.زید از راه دور از جرمنی یا کشور سوم با شرکای محلی کار خواهد کرد.»
نجیب الرحمان شمال، تحلیلگر سیاسی میگوید:« سازمان همکاری های بین المللی جرمنی به نام جی.آی.زید در افغانستان فعالیت داشته است و اکنون در مورد ادامه همکاری با افغانستان هشدار داده است که تا سال ۲۰۲۵ تمام قراردادهای خود را لغوه میکند که در شرایط فعلی این موضوع به نفع افغانستان نیست و میتواند به ما در پروژه های عام المنفعه و اقتصاد افغانستان آسیب برساند، امیدواریم که حکومت سرپرست افغانستان با کسب اعتبار جامعه جهانی و ایجاد تغییر در سیاست ها و تشکیل حکومت و با پذیرش خواسته های برحق جامعه جهانی و مردم افغانستان اقدام لازم را انجام دهد.»
تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که محدود کردن هر نوع پروژه اقتصادی در شرایط کنونی به نفع افغانستان نیست.
آنها میافزایند، ما نباید پروژه های اقتصادی که توسط خارجی ها در افغانستان اجرا میشود را از دست بدهیم و باید به هر طریق ممکن از رفتن چنین نهادها و سازمان ها جلوگیری کنیم.
سید مسعود مسعود، تحلیلگر اقتصادی میافزاید:« این یک نوع آسیب است که به اقتصاد افغانستان وارد میشود، در صورتی که بدانیم چرا متضرر میشویم؛ پس میتوانیم جلو آنرا بگیریم و تلاش کنیم تا از خروج جی.آی.زید جلوگیری کنیم، زیرا وجود چنین سازمان های بین المللی برای ما غنیمت است که در اینجا هستند. اگر در مجموع فکر شود که این سازمان ها بند میشوند و دیگر در افغانستان کار نمیکنند، در واقع نمونه ای برای دیگران میشود که آنها نیز باید همین کار را انجام دهند.»
اداره همکاری بین المللی جرمنی در ۱۳۰ کشور در زمینه های توسعه اقتصادی و رشد اشتغال، امنیت، بازسازی، امنیت غذایی، صحت و آموزش اولیه، حفاظت از محیط زیست، حفاظت از منابع و کاهش تغییرات اقلیمی فعالیت دارد، که کار خود را در افغانستان از سال ۲۰۰۲ آغاز کرد.