در سومین نشست دوحه، هیات حکومت سرپرست خواستار لغوه تحریم های بین المللی، کمک کشورها به سکتور خصوصی و مبارزه با مواد مخدر در افغانستان شد.
روسیه با در نظر گرفتن درخواست های حکومت سرپرست، احتمال لغوه تحریم های اعمال شده علیه حکومت سرپرست را مطرح کرده است.
وسیلی نبینزیا، نماینده دایمی روسیه در سازمان ملل متحد روز دوشنبه در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفته است که احتمال لغوه تحریم های روسیه علیه حکومت سرپرست وجود دارد.
وی گفته است که طالبان حاکمان کنونی افغانستان هستند، آنها حاکمیت را پیش می برند و به گفتهٔ وی جهان نباید این واقعیت را نادیده بگیرد و با آنها به عنوان یک واقعیت رفتار کند.
وی افزوده:« طالبان حاکمان کنونی افغانستان هستند و ما دائماً میگوییم که شما بایداین واقعیت را نادیده نگیرید و به عنوان یک واقعیت با آن برخورد کنید، زیرا اگر شما آنرا دوست دارید یا ندارید، اکنون آنها حاکم هستند، و حکومت میکنند. اینکه ما چقدر از حذف طالبان از لیست تحریم ها فاصله داریم، نمیتوانم پاسخ کامل یا روشنی به سوال شما بدهم؛ اما می توانم بگویم که چیزهایی شنیده ام و اگر به طور کلی صحبت کنیم؛ پس خیلی خوب شد که این بار بالاخره طالبان به نشست دوحه دعوت شدند.»
نجیب الرحمن شمال، تحلیلگر سیاسی میگوید:« بسیاری از کشورهای جهان آمده اند تا با افغانستان روابط خوب داشته باشند و به رشد اقتصادی افغانستان و سکتور خصوصی کمک کنند تا افغانستان بار دیگر به جامعه جهانی متصل شود و از طریق در بخش اقتصادی روی پای خود بایستد که این برای مردم افغانستان یک دستاورد است.»
از سوی دیگر، یوشیا یونگ نماینده ویژه چین برای افغانستان نیز گفته است که پس از ۲۰ سال، افغان ها واقعاً صلح، امنیت و ثبات پایدار را تجربه میکنند و به گفتهٔ او اکنون همه کشورهای جهان خواهان تعامل مثبت با حکومت سرپرست هستند.
یونگ میافزاید:« ما معتقدیم که افغان ها از این فرصت استفاده میکنند؛ برای تجربه صلح پایدار، امنیت و ثبات. من معتقدم که همه کشورهای جهان خواهان تعامل با طالبان هستند. برای همکاری با یکدیگر باید مذاکره کنند؛ تا پس از اشغال ناکام نظامی امریکا برای صلح پایدار و بازسازی افغانستان اطمینان دهند.»
حکومت سرپرست نیز از مواضع برخی کشورها از جمله روسیه استقبال میکند و علاوه بر حذف نام مقامات از لیست ممنوعیت ها، درخواست میکند که محدودیت های اعمال شده بر افغانستان در تمام زمینه ها برداشته شود.
حمدالله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی میگوید:« ما از این موضع فدراسیون روسیه استقبال میکنیم و این اقدام مثبتی است که مقامات امارت اسلامی افغانستان از لیست تحریم ها خارج شوند و این حق مردم افغانستان هم است که تمام محدودیت های وضع شده لغوه شود.»
تحلیلگران سیاسی میگویند که اگر تحریم های بین المللی بر حکومت سرپرست لغوه شود؛ راهی برای حل مشکلات و تفاهم با جامعه بین المللی وجود خواهد داشت.
آنها همچنین میافزایند که اگر دروازه های مکاتب برای دختران بالای صنف ششم باز شود و به زنان اجازه کار داده شود، جامعه جهانی آمادگی بیشتری برای به رسمیت شناسی و تعامل مثبت را خواهد داشت.
کمال سعادت، تحلیلگر سیاسی میافزاید:« شرایط جامعه جهانی این است که امارت اسلامی باید محدودیتهای اعمال شده بر مردم و شهروندان خود را بردارد، به دختران اجازه آموزش و به زنان اجازه کار را بدهد؛ پس، اگر امارت اسلامی این محدودیتها را بر شهروندان خود بردارد، جامعه جهانی گامهای متعددی برمیدارد و برای تفاهم بینالمللی زمینه فراهم میشود.»
اسماعیل زدران، تحلیلگر سیاسی میگوید:« هر وقت مذاکرات آغاز شود، آن گفتگوها نتیجه میدهد. نشست های که قبلا برگزار شده بود، امارت اسلامی در بسیاری آنها اشتراک نداشت، اکنون که اجندای نشست با آنها در میان گذاشته شده و روی آن کار شده؛ پس حتمن نتیجه میدهد.»
این در حالیست که پس از این نشست، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در صحبت های اش با رسانه ها گفته است که جامعه جهانی به جای سیاست فشار، سیاست تفاهم و تعامل را با حکومت سرپرست به پیش گیرد و نگرانی های خود را از طریق گفتگو با حکومت سرپرست حل کند.