نزدیک به یک ماه است که مکتوبی منتسب به رهبری امارت اسلامی در رسانه ها دست به دست میشود که در آن معاشات کارمندان زن در ادارات دولتی از آغاز ماه جوزا به ۵ هزار افغانی کاهش یافته است.
امارت اسلامی تاکنون در مورد این مکتوب به مردم وضاحت نداده است، اما یک داکتر شفاخانه دولتی به شمشاد تأیید کرد که مکتوب مذکور صحت دارد و دستورات مندرج آن در حال اجراست.
این داکتر اگرچه اسم مستعار خود را گل بی بی گفته، اما به شرط عدم انتشار صدا و تصویرش میگوید:« ۳۵ سال است که به عنوان داکتر مشغول کار هستم. با آمدن حکومت سرپرست معاشات ما کم شد اما نه به حدی که نتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم. اما حالا مکتوبی آمده است که در آن گفته شده که معاش تمام کارمندان زن در ادارات دولتی ۵ هزار افغانی شده است. این مکتوب ما را نگران کرده است، این مکتوب گنگ است و در آن وضاح گفته نشده که مشخصا کدام کارمندان زن در این لیست شامل هستند؟ آنانی که در خانه هستند ومعاش میگیرند یا همه؟ باوجود که در این عید معاش تمام کارمندان داده نشده است.»
این داکتر میافزاید، تصمیم حکومت سرپرست زندگی زنانی که در خانه سرپرست دیگر ندارد را تباه میکند.
وی میافزاید:« در خانواده من ۱۰ نفر هستند. اگر من ۵ هزار افغانی معاش بگیرم آن را به چی برسانم؟ تنها سه و نیم هزار کرایه راه من میشود، با این یک و نیم هزار کدام ضرورت را رفع کنم؟ یعنی اگر محاسبه کنیم من روز یک افغانی کار میکنم، در یک افغانی چی میشود؟ قسمی که در گذشته به کارم علاقه داشتم اکنون با این مکتوب علاقه ام به کار از بین رفته است، نه تنها علاقه ام از بین رفته بلکه تاثیر منفی نیز بالای اعضای خانواده ام کرده است. این چگونه عدالت است؟ کاری که زنان میکنند، مردان هم همان کار را میکنند، حتی کار زنان بیشتر از کار مردان است و کمتر نه، اما معاش زنان به ۵ هزار افغانی کاهش یافته است. اگر این مکتوب عملی شود تاثیری بسیار بدی بالای زنان بیوه و بی سرپرست خواهد کرد، زیرا فرزندان آنها غذا میخواهند، مریض میشوند، لباس نیاز دارند و چیز های دیگر، همه این ها از کجا باید برایشان تهیه شود؟ امارت اسلامی با این دستور خود زمینهٔ فساد اخلاقی را فراهم میسازد، زیرا یک مادر دیده نمیتواند که فرزندانش از گرسنگی بمیرند.»
وی میگوید که پس از انتشار مکتوب در مورد کسر حقوق کارمندان زن، استحقاق معاشات صورت گرفته و به وزارت مالیه ارسال شده است، اما این وزارت معاش برخی از کارمندان زن را اجرا نکرده و به آنها دستور داده شده است که تا امر ثانی منتظر دستور باشند.
وی میافزاید:« زمانی که استحقاق ها آماده شد و به وزارت مالیه ارسال شد، آنها گفتند که این تا امر ثانی به تعویق افتاده است.»
از سوی دیگر، یک منبع موثق دیگر نیز به شمشاد تایید کرد که در شنبه گذشته زنان شفاخانه ملالی و وزیر اکبرخان علیه این مکتوب اعتصاب کردند و افزودند که این کارمندان هشدار داده اند، تا زنانی که حکومت سرپرست این تصمیم را پس نگیرد آنان مریضان را معالجه نمیکنند.
این منبع میافزاید:« شنبه گذشته کارمندان شفاخانهٔ ملالی و وزیر اکبرخان اعتراض کردند که تا زمانی که این تصمیم گرفته نشود هیچ مریضی را نخواهند دید. بعداً سرپرست وزارت صحت عامه آمد و از تمام داکتران خواست که به کار خود بازگردند و قول داد که این مشکل را با رهبر حکومت سرپرست در میان بگذارد.»
در عین حال، وزارت صحت عامه این اعتراض را تفاهم میخواند و نمیپذیرد که اعتصاب کاری صورت گرفته باشد.
از سوی دیگر، پنج روز است که برای دریات معلومات در مورد این موضوع با وزارت مالیه تماس میگیریم، اما مسوولین به تماس ها پاسخ نمیدهند.
این در حالیست که شماری از ویدیو ها در شبکه های اجتماعی دست به دست میشود و نشان داده میشود که داکتران زن شفاخانه های اندرا گاندی، وزیر محمد اکبر خان و ملالی به دلیل کاهش معاش دست به اعتصاب کاری زده اند.