روزا آتونبایوا، رئیس نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد (یوناما) در کابل، در پنجاه و ششمین نشست ارائه اطلاعات شورای امنیت این سازمان، از ثبات کنونی کشور و درخواست حکومت سرپرست برای تعامل با جامعه جهانی به عنوان تصویری بزرگ از افغانستان یاد کرد.
وی اتحاد مجدد حکومت سرپرست با نهادهای بین المللی را فرصت مناسبی خوانده که به گفته وی باید بر اساس معیار های بین المللی مورد آزمایش قرار گیرد.
وی افزوده:« در هر صورت، تصویر بزرگ در رابطه با افغانستان ثبات نسبی است که حکومت سرپرست حفظ کرده است و تمایل آشکار برای تعامل مجدد با نهادهای بین المللی پس از به دست آوردن مجدد قدرت است، که باید به عنوان یک فرصت آزمایش شود؛ اما معیار های بین المللی باید در نظر گرفته شود.»
از سوی دیگر، رابرت وود، معاون نماینده دایمی ایالات متحده در سازمان ملل متحد از جهانیان خواست تا در کنار افغان ها به ویژه زنان و دختران که به گفته وی در حال حاضر با محدودیت مواجه هستند، بایستند.
وی همچنین گفته است که ضرر و زیان و مشکلات ناشی از این محدودیت ها را نباید نادیده گرفت و در صورت تداوم این محدودیت ها ممکن است تا چند سال آینده این وضعیت گریبانگیر همه افغان ها شود.
وی میافزاید:« جامعه جهانی باید به حمایت از افغان ها، به ویژه زنان، دختران و اعضای آن جوامعی که به حاشیه رانده شده اند، ادامه دهد. آسیب های ناشی از محدودیت های طالبان بر زنان و دختران را نمی توان نادیده گرفت. بیش از هزار روز از ممنوعیت رفتن دختران بالای صنف ششم توسط طالبان به مکتب میگذرد. اگر چنین محدودیتهای ادامه یابد، اثرات منفی و گسترده آن در چند سال آینده بر همه افغانها تأثیر خواهد گذاشت.»
از سوی دیگر واسیلی نبنزیا، نماینده دایمی روسیه در سازمان ملل متحد، تحریمهای اعمال شده علیه حکومت سرپرست از سوی جهان را یک جانبه و دلیل اصلی ایجاد مشکلات بشری خوانده است.
وی افزوده:« مردم کشور آسیب دیده از جنگ های طولانی همچنان مجبورند با مشکلات و چالش های گسترده ناشی از تحریم های پی در پی یکجانبه و بحران بشری بی سابقه به تنهایی مبارزه کنند.»
در عین حال نصیر احمد فایق سرپرست نمایندگی افغانستان از دعوت نشدن نمایندگان زنان و جوامع مدنی افغانستان برای نشست بعدی در دوحه انتقاد کرد.
فایق افزوده:« این بسیار مسئله ناامیدی کننده است که در سومین نشست آتی دوحه درباره حقوق سیاسی و بشری که دو موضوع مهم است بحث و گفتگو نخواهد شد و نمایندگان جامعه مدنی و زنان در آن شرکت نخواهند کرد.»
علاوه بر این، نمایندگان بسیاری از کشورهای دیگر از جمله چین و پاکستان نیز در مورد افغانستان صحبت کردند و نماینده ایران گفته است که با افغانستان برای مبارزه با تروریزم و افراط گرایی همکاری می کنند.