نمایشگاه دائمی انستیتیوت فیروزکوه روز چهارشنبه (۹ جوزا ۱۴۰۳) در موزیم تحقیقاتی اتنوگرافی اکادمی علوم افتتاح شد.
مسوولین اکادمی علوم هدف اصلی از حفظ آثار تاریخی را آشنایی نسل های جدید با فرهنگ گذشتگان میدانند.
آنها میگویند که فرهنگ افغانستان متاثر از فرهنگ های دیگر است و به گفتهٔ آنها همه شهروندان مکلف هستند از ترویج فرهنگ بیگانه جلوگیری کنند و عمل به فرهنگ خود را مسوولیت خود بدانند.
مولوی امیرجان ثاقب، معاون اکادمی علوم میگوید:« ما در اینجا زندگی اقوام و نیاکان گذشته و بقایای آنها را برای آیندگان حفظ میکنیم تا بتوانیم از این طریق تصویری از زندگی نیاکان ما را ترسیم کنیم. به نمایندگی از تمام اکادمی به رهبران انستیتوت مجلس و فیروزکوه اطمینان میدهم که آثار فرهنگی افغانستان و ثبات اقوام افغانستان در اینجا در اکادمی علوم محفوظ خواهد ماند.»
مسوولین انستیتیوت فیروزکوه هدف از برگزاری این نمایشگاه را حفظ ارزش های فرهنگی در تمام کشور و معرفی صنعتگران صاحب نام ملی و بین المللی عنوان کردند.
آنها میگویند، تاکنون ۶۶ اثر را به این نمایشگاه تحویل داده اند و به گفتهٔ آنها در آینده نزدیک آثار دیگری را نیز منتقل خواهند کرد.
احمد جاوید پویا، رئیس انستیتیوت فیروزکوه میگوید:« وقتی کتابی نوشته میشود، اثری خلق میشود و کار هنری انجام میشود، پس نیاز به مخاطب دارد تا مخاطبان از آن بهره مند شود و ایده های آموزنده و نقد های سالم را در اختیار ما قرار دهد: پس با توجه به این نیاز است آثار خود را در یک مرکز علمی و فرهنگی معتبر به نمایش بگذاریم و نقدها و نظرات شهروندان عزیز را دریافت کنیم. برای دستیابی به مخاطبان بیشتر از این طریق میتوان انشاالله به این هدف برسیم و این کار، کار مشترک و هدف هر دو موسسه است.»
در مجموع ۲ هزار قلم آثار باستانی در این موزیم اتنوگرافی به نمایش گذاشته شده است.
مسوولین اکادمی علوم، این نمایشگاه را در حفاظت ارزش های تاریخی و فرهنگی مهم میدانند و از مسوولین میخواهند زمینه بازدید از این نمایشگاه را برای محصلین فراهم سازند تا آنها با فرهنگ کهن افغان ها آشنا شوند.
محمد عالم اسحاقزی، معاون علوم بشری اکادمی علوم میگوید:« من یک پیشنهاد دارم و از همه علما، اساتید و شخصیت های معتبری که در اینجا حضور دارند، به ویژه از رهبری انستیتیوت فیروز کوه میخواهم که باید با اکادمی علوم هماهنگی کنند و فورا اشتهارات اتنوگرافی را تصریح کنند و از تمام مکاتب و پوهنتون های افغانستان دعودت به عمل آید که از این موزیم اتنوگرافی دیدن کنند، تا جوانان و نسل های آینده ما این کلتور باستانی افغانستان با خبر شوند.»
علاوه بر این، مسوولین این انستیتیوت میگویند که تلاش میکنند تا برای بسیاری از جوانان فرصت تحصیل رایگان و فرصت شغلی فراهم کنند.