بیش از دو و نیم سال از به قدرت رسیدن مجدد امارت اسلامی در افغانستان میگذرد، اما هنوزهم از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.
مقامات امارت اسلامی از داشتن روابط بهتر با جهان صحبت میکنند، اما اخیراً یک مقام ارشد روسیه مخالفت کرملین و کابل را تکذیب کرد.
ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان در تازه ترین اظهارات خود گفته است که روابط مسکو و افغانستان گسترده است و هیچ مخالفتی بین دو کشور وجود ندارد.
به گفته کابلوف، نمایندگان امارت اسلامی به جای اتحاد شوروی سابق، بالای روسیه بسیار اعتماد دارند.
وی افزوده:« این بدان معنا نیست که طالبان نزدیک ترین دوست ما هستند، اما دشمن هم نیستند و طالبان آشکارا میگویند که بیشتر از اتحاد شوروی سابق به روسیه اعتماد دارند.»
کابلوف گفته است، اگرچه اعضای امارت اسلامی به این باور هستند که آنها علیه اتحاد جماهیر شوروی سابق جنگیده اند، اما متقاعد اند که اتحاد جماهیر شوروی برخی از نهادها را نیز در افغانستان ساخته است.
وی میافزاید:« طالبان همان مجاهدینی هستند که بر ضد اتحاد جماهیر شوروی سابق جنگیدند، حالا معتقدند که اگر اتحاد شوروی در افغانستان جنگید اما نهادهایی را هم ساخت که هنوز هم موجود هستند.»
تحلیلگران سیاسی این اظهارات مقامات روسیه را شروع خوبی برای ایجاد تعامل و اعتماد بهتر بین دو کشور میدانند.
به باور آنها، اگر امارت اسلامی روابط متقابل خود را با کشورهای منطقه و همسایه بهبود بخشد، پس دور نیست که حکومت سرپرست کنونی افغانستان از انزوای سیاسی موجود خارج شود.
برخی از باور ها این است که هماهنگی متقابل و مبتنی بر اعتماد بین مسکو و کابل در چندین زمینه ایجاد شده و روابط بین دو طرف بیش از هر زمان دیگری گسترش یافته است.
این درحالیست که در دیدار روسای جمهور روسیه و چین، مسکو و بیجینگ، در مورد نقش سازنده رایزنی های مسکو و دیگر میکانیزم ها برای حل مشکلات افغانستان بحث کردند.