بر اثر سیلاب های شدید در بغلان، بدخشان، غور و برخی ولایات دیگر کشور، بیش از ۲۰۰ تن جان باختند و شماری دیگر زخمی شدند و هزاران خانواده نیز متاثر شدند. علاوه بر حکومت سرپرست، احزاب دولتی و غیردولتی و سیاسیون در داخل و خارج از کشور در رابطه با این حالت ابراز تاسف کردند و تاکید کردند که باید کمک های اضطراری به مناطق آسیب دیده ارسال شود.
حکومت سرپرست طی یک خبرنامه در رابطه با این فاجعه با شهروندان ابراز همدردی کرده و به آسیب دیدگان اطمینان هرگونه کمک را داده است.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی میگوید:« به ارگان ها و وزارت های مربوطه گفته شده است که هر چه سریعتر مجروحان را به شفاخانه ها منتقل کرده و به مردم آسیب دیده کمک های اضطراری ارائه کنند. به منطقه هیات اعزام شده و پس از بررسی تمامی امکانات برای افراد نیازمند ارسال میشود.»
همزمان داکتر محمد اشرف غنی، رئیس جمهور حکومت پیشین، این فاجعه را آزمونی برای وحدت ملی، همدلی انسانی و اسلامی خواند.
وی افزود:« از صمیم قلب به خانواده های که عزیزان خود را از دست داده اند ابراز تسلیت و همدردی میکنم و امیدوارم درد مجروحان و آوارگان کم شود و با تلاش صادقانه و مشترک همهٔ ما این درد ها درمان شود. این حوادث آزمونی برای همبستگی ملی و همدلی انسانی و اسلامی ماست که با کمک رسانی فوری به غم زدگان و مصیبت دیدگان قابل اثبات است.»
همچنین حامد کرزی رئیس جمهور پیشین در پیام خود علاوه بر تسلیت از سازمان های ملی و بین المللی و ثروتمندان افغان خواست تا به آسیب دیدگان کمک کنند.
کرزی افزوده:« سیلاب در چندین ولایت کشور خسارات جانی و مالی به بسیاری از شهروندان ما وارد کرده است. من به خانواده های قربانیان تسلیت می گویم و امیدوارم سازمان های امدادی و تاجران ملی به خانواده های آسیب دیده کمک کنند.»
علاوه بر پیام های تسلیت در داخل کشور، یچارد بینیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان، سیلاب های اخیر را از اثرات تغییرات اقلیم دانست.
بینیت میگوید:« به خانوادههای قربانیان تسلیت عرض میکنم، سیلاب های اخیر در افغانستان که جان افراد زیادی را گرفت، یادآور آسیبپذیری آشکار افغانستان در برابر تهدید جهانی اقلیمی است و نیاز به کمکهای فوری و برنامهریزی بلندمدت از سوی جهان دارد.»
همچنین رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان؛ تاکید کرده که حکومت سرپرست باید تلاش های خود را برای مبارزه با تغییرات اقلیمی و آفات همراه تشدید کند.
امیری میگوید:« سیلاب های اخیر در افغانستان جان افراد زیادی را گرفته و خسارات قابل توجهی به بار آورده است، من از صمیم قلب به قربانیان این حادثه تسلیت میگویم. برای مقابله با خطرات تغییرات اقلیمی، طالبان باید از قدرت تمام نفوس استفاده کند.»
حکومت سرپرست تعداد کشته ها و مجروحان سیلاب اخیر را ۲۰۰ تن ذکر کرده؛ اما سازمان جهانی غذا گفته است که سیلاب در افغانستان تاکنون جان بیش از ۳۰۰ تن را گرفته است.
در عین حال، سرمایه گذاران داخلی نیز از همه تجاران خواستند تا در شرایط اضطراری فعلی به آنها کمک کنند.
محمد نبی افغان یک تن تاجران میگوید:« در این شرایط سخت ترانسپورت ما آماده کمک به افغان هایمان است و باید هر چه زودتر یک کمیته مشترک از سوی حکومت تشکیل شود که تمام تاجران، سکتور ها و وزارتخانه ها به صورت مشترک با سیلاب زدگان کمک کنند.»
رحیم گل مطمین، یکی دیگر از تاجران میگوید:« من به عنوان یک تاجر از همه تجار ملی، صنعتگران و شهروندان ثروتمند مقیم خارج میخواهم که به سیلاب زدگان کمک کنند.»
اما که بر اساس ارقام اولیه وزارت رسیدگی به حوادث طبیعی، در شش ولایت ۱۰۰ تن جان باخته، ۱۰۰ تن زخمی شدند، ۳۰۰۰ خانه به طور کامل ویران شده و ۱۰۰ جریب زمین زراعتی به طور کامل تخریب شده است.