پس از کشته شدن پنج انجنیر چینایی در حمله انتحاری در منطقه بشام خیبر پشتونخوا در ۲۶ می و ادعای ادرو پاکستان مبنی بر دست داشتن افغانستان در این حمله، وزارت دفاع ملی افغانستان پاکستان را متهم به حمایت از داعش کرد.
یک روز پس از این، ممتاز زهرا بلوچ سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در آخرین کنفرانس خبری اش در واکنش به وزارت دفاع ملی افغانستان این اظهارات را غیرمسوولانه خواند و از طرف افغان خواست که به جای چنین اظهارات گام های عملی علیه شبه نظامیان اقدا م کنند.
بلوچ میگوید:« به جای این اظهارات غیرمسوولانه، مقامات افغانستان باید اقدامات مؤثری را علیه همه گروههای مسلحی که در افغانستان هستند انجام دهند.»
زهرا بلوچ همچنین یک بار دیگر از طرف افغان خواست تا در مقابل گروه مسلح تی.تی.پی در نزدیکی خط فرضی دیورند گام های مشخصی بردارد.
اما طرف افغان هر بار اتهام حضور تی.تی.پی و هر گروه مسلح دیگری را برای هدف قرار دادن اهداف نظامی در پاکستان در امتداد خط فرضی دیورند بی اساس و آنرا شکست نیروهای امنیتی پاکستان و تلاش آنها برای توجیح حقیقت میخواند.
عنایت الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع ملی میگوید:« هدف قرار دادن شهروندان شان در آنجا نشان دهنده ضعف نیروهای امنیتی آنهاست و یا اینکه خودشان در چنین حملات دست دارند که در هر دو حالت مسوولیت به دوش پاکستان بر میگردد. ما مقصر دانستن افغانستان را در این گونه موارد بی اساس میخوانیم و آنرا تلاش ناموفق برای انحراف توجه از حقیقت میدانیم.»
شماری از تحلیلگران سیاسی با توجه به پیشینه تاریخی استفاده پاکستان از گروه های مسلح به نفع خود و علیه سایر کشورها به ویژه افغانستان، به این باور هستند که بازهم این کشور همان گونه بازی خصمانه را انجام میدهد.
به گفته آنان، پاکستان همواره افغانستان ضعیف را به نفع خود دانسته و کوتاه ترین راه را برای رسیدن به اهداف و مقاصد استراتیژیک خود در گسترش جنگ ها و ناآرامی افغانستان دیده است.
شیر حسن حسن، تحلیلگر سیاسی میگوید:« اگر به تاریخ خرابکاران پاکستان، چین، هند، ایران و کشورهای آسیای میانه در افغانستان نگاه کنیم یا به تاریخ تروریست ها و بنیادگرایان آن بنگریم؛ زادگاه و مرکز آموزشی همه این گروه ها و منابع تهیه سلاح و پول آنان در پاکستان بوده است. اگر گروهی در افغانستان نابود شده باشد یا در جنگ با حکومت مرکزی شکست خورده باشد؛ پس گروه دیگری را به وجود آورده است و به اهداف خصمانه و دشمنانه خود که در طول تاریخ با افغانستان داشته است. ادامه داده است.»
از سوی دیگر برخی دیگر اختلافات و جنگ های لفظی جاری بین دو کشور را مانعی جدی بر سر راه توسعه روابط سیاسی میدانند که به گفتهٔ آنها میتواند منجر به قطع روابط دیپلوماتیک شود.
آنها میگویند که هر دو طرف باید این اختلافات و نگرانی های مشترک را از مجاری رسمی مطرح کنند و به دنبال راه حل های منطقی باشند.
برنا صالحی، تحلیلگر سیاسی میگوید:« به نظر من، این به معنای مشکلات موجود بین روابط افغانستان و پاکستان است که تاکنون پاکستان و طالبان آماده نشده اند و یا کامیاب نشده اند که برای حل این مشکلات گام بردارند و از سوی دیگر فکر میکنم که ایجاد داعش در پاکستان ادامه دارد.»
پاکستان در حالی ادعاهای حکومت افغانستان را در مورد شواهد عینی مبنی بر حمایت و آموزش مراکز داعش در داخل آن کشور رد میکند که دو روز پیش ویب سایت المرصاد کلیپی از دو شهروند پاکستانی عضوه گروه داعش را منتشر کرد که توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند و در اعتراف خود میپذیرند که پس از آموزش نظامی در پاکستان میخواستند به افغانستان حمله کنند.
این افراد در اعترافات خود داعش را پروژه پاکستان خواندند.