اخیراً ورود نمایندگان و هیات های تعدادی از کشورها به کابل، امید مردم را افزایش داده است که در کنار سایر عرصه ها بر سکتورهای سیاسی و اقتصادی کشور تأثیر مثبت خواهد داشت.
در بخشی از این سفر های و دیدار ها، برخی قراردادهای مهم نیز در حوزههای مختلفی از سوی دو طرف امضا شده است.
تحلیلگران سیاسی از ورود نمایندگان کشورهای منطقه خوشبین هستند و باور دارند که این سفر ها علاوه بر حوزه های اقتصادی بر سایر حوزه ها نیز تاثیر خوبی خواهد داشت.
آنها همچنین تاکید میکنند که باید از این دیدار ها و فرصت ها به درستی استفاده شود.
توریالی زازی، تحلیلگر سیاسی، میگوید:« از زمان روی کار آمدن امارت اسلامی تا کنون، نمایندگان جهان، کشورهای همسایه، نشست ها و کنفرانس های داشته اند. اکنون هم که در این مدت نمایندگان مالیزیا، قزاقستان، ازبکستان یا کشورهای دیگر به افغانستان آمدند، به نظر من اقدامات مثبت آنها در قبال کشور و مردم ما قابل قدردانی است.»
شهسوار سنگروال، تحلیلگر سیاسی میگوید:« سه سال است، اکنون لازم است که روابط رسمی دیپلوماتیک خود را مستقیماً در سطح بین المللی باز کنیم و فقط به این خوشحال نباشیم که نماینده آن کشور به کشور ما آمده است یا ما رفته ایم، زیرا سه سال زمانی طولانی است؛ به هر حال این گونه تلاش ها و دیدار های دیپلوماتیک با شماری از کشور ها منافع خاصی خود را دارد.»
در حالی که برخی کشورهای همسایه از وجود برخی گروه ها در افغانستان هر از گاهی شکایت کرده و اتهامات مختلفی را مطرح میکنند؛ اما تحلیلگران سیاسی بر این باورند که ثبات در افغانستان به نفع ثبات تمام منطقه و جهان خواهد بود و شماری از کشورهای فاسد باید روابط رسمی و قابل اعتماد با افغانستان برقرار کنند.
آنها میگویند که بیشتر کشورها نمیخواهند افغانستان نا آرام و بی ثبات باشد و به وخامت روابط مواجه باشد.
فیض محمد زلاند تحلیلگر سیاسی میگوید:« ساختار جغرافیایی افغانستان با منطقه و منطقه با افغانستان مرتبط است. ثبات، رفاه و توسعه منطقه به ثبات، رفاه و توسعه افغانستان وابسته است. به نظر من این دیدارها و سفرهای اخیر به دور همین محور می چرخد. اگر افغانستان به سمت ثبات حرکت کند، منطقه نیز به سمت توسعه و آبادانی پیش خواهد رفت.»
از سوی دیگر، ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت سرپرست میگوید که اخیرا افزایش تعداد نمایندگان برخی کشورها در کشور نشان میدهد که امارت اسلامی روابط مثبتی با جهان دارد و این امر تاثیر مثبتی در بخش های سیاسی و اقتصادی داشته میتواند.
مجاهد میافزاید:« سفر دیپلومات های خارجی نشان دهنده روابط جهان با افغانستان است و امارت اسلامی نیز خواهان برقراری روابط خوب با کشورها است و این سفر ها نه تنها برای اقتصاد بلکه در زمینه های مختلف مفید است.»
این در حالیست که نمایندگان بخش آسیایی صلیب سرخ از روسیه، ایران، پاکستان، ازبکستان، قزاقستان، آذربایجان و مالیزیا، اعضای سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان بسیاری از کشورهای دیگر به کابل سفر کرده و با مقامات حکومت سرپرست دیدار کردند و در کنار آن یک سری موافقت نامه های تجاری را نیز به امضا رسانیده اند.