با همکاری مشترک اداره ملی حفاظت از محیط زیست و کمیته ناروی برای افغانستان، گفتگوی ملی سه روزه در مورد تغییرات اقلیمی افغانستان در مرکز رسانه ها و اطلاعات حکومت آغاز شده است.
در این نشست، علاوه بر اداره ملی حفاظت محیط زیست، وزارت دولت در مبارزه با حوادث طبیعی، وزارت آب و انرژی، زراعت، آبیاری و مالداری، بازسازی و انکشاف دهات، وزارت سرحدات و قبایل، شاروالی کابل، اداره آموزش های تخنیکی و مسلکی و نمایندگان تعدادی از سازمان های بین المللی و سازمان های غیردولتی شرکت کرده اند.
داکتر زین العابدین عابد، معین مسلکی اداره ملی حفاظت محیط زیست در مورد خسارات گرما صحبت کرد و گفت:« عامل اصلی تغییرات اقلیمی انتشار گازهای گلخانه ای است که بیشتر آنها ناشی از توسعه کارخانه ها و صنعت در کشورهای توسعه یافته به وجود میآید. اگرچه افغانستان نقش بسیار کمی در تغییرات اقلیمی دارد، اما صدمهٔ فوق العاده ای در آب، زراعت، جنگل ها، انرژی، زمین های سبز، علفزارها، زندگی متنوع و سایر بخش ها دیده است.»
عابد در این نشست افزود که خشکسالی های پی در پی، سیلاب ها، کمبود آب و محصولات زراعتی مشکلات زیادی را برای مردم و جامعه ایجاد کرده و جان آنها را با خطر مواجه کرده است.
عابد همچنین گفته است:« بر اساس تحقیقات اخیر، افغانستان یکی از شش کشوری است که بیشتر تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار دارد و نتایج منفی آن را تجربه میکند. تغییرات اقلیمی یک مسئله بشری است و نباید با این موضوع رفتار سیاسی شود. برای دستیابی به چالش های تغییرات اقلیمی به اقدامات مشترک دولت ها نیاز است و این امر مستلزم کار مشترک و همکاری همه طرف ها است.»
رئیس کمیته ناروی برای افغانستان در سخنان خود در گفتگوی ملی سه روزه در مورد تغییرات اقلیمی افغانستان با همکاری کمیتهٔ ناروی برای افغانستان که از دیروز آغاز شد و تا روز چهارشنبه ادامه دارد، تاکید کرد که میتواند صدای افغان ها را در مورد تغییرات اقلیمی به جهان برساند.
وی توضیح داد:« هدف ما از این بحث این است که بتوانیم صدای مردم افغانستان را در مورد تغییرات اقلیمی به جهان برسانیم و پروژه های را که در حال حاضر متوقف شده اند را از سر بگیریم. تغییرات اقلیمی یک مسئله بشری است و ضرر آن به مردم عام وارد میشود.»
این گفتگو با کنفرانس بین المللی آسیب ها و اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی در افغانستان با هدف رساندن صدای افغانستان به جهان و از سرگیری پروژه های معلق در زمینه تغییرات اقلیمی در شهر اسلو ناروی از طریق کنفرانس ویدیویی وصل میشود و در مورد خسارات ناشی از تغییرات اقلیمی به افغانستان توسط مقامات و کارشناسان مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد.