شورای امنیت سازمان ملل متحد دو روز قبل ماموریت نمایندگی سیاسی خود (یوناما) را در افغانستان تا ۱۷ مارچ سال ۲۰۲۵ تمدید کرد.
در خبرنامهٔ منتشر شده از سوی شورای امنیت آمده است، تا زمانی که افغانستان به صلح و ثبات کامل نرسد، با حکومت سرپرست به ماموریت خود ادامه خواهد داد.
در بخشی از خبرنامه آمده است:« همه با تصویب قطعنامه ۲۷۲۷ بر اهمیت تداوم یوناما و سایر ادارات، صندوقها و برنامههای سازمان ملل متحد در افغانستان تاکید کردند و از همه خواسته شد تا به هماهنگی با یوناما ادامه دهند. از سرمنشی سازمان ملل متحد درخواست میشود که هر سه ماه یکبار گزارشی در مورد این کشور و فعالیت های یوناما تهیه کند.»
جاپان قطعنامه تمدید ماموریت یوناما در افغانستان را آماده کرده بود.
یامازاکی کازیوکی، نماینده جاپان در سازمان ملل متحد گفته است که ماموریت یوناما برای تعامل جامعه جهانی با حکومت سرپرست مهم است.
به گفته کازیوکی، سازمان ملل متحد به حمایت از افغان های که در شرایط سخت قرار دارند، ادامه خواهد داد.
وی افزوده:« تعامل جامعه جهانی با طالبان یک نیاز مهم است، که سازمان ملل متحد با حمایت شورای امنیت در شرایط سخت با افغان ها باقی خواهد ماند و به تلاش های خستگی ناپذیر خود در این زمینه ادامه خواهد داد.»
در عین حال، مقامات حکومت سرپرست میگویند که از تمدید ماموریت نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان حمایت میکنند.
آنها میافزایند که امیدوارند این نمایندگی تصویر واقعی افغانستان را به جهانیان معرفی کند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی میگوید:« امارت اسلامی افغانستان با فعالیت یوناما که یک سال دیگر تمدید میشود، موافق است. امارت اسلامی همانطور که در دو و نیم سال گذشته با آنها همکاری کرده است، با آنها همکاری خواهد کرد. خواست ما این است که آنها (یوناما) بتوانند ماموریت خود را به نحو احسن انجام دهند و به ویژه در تقویت و بهبود روابط بین افغانستان و سازمان ملل متحد تلاش کنند. در بخش توسعه دیپلوماتیک وظیفه دارد که باید آنرا به پیش ببرد.»
از سوی دیگر، برخی از کارشناسان سیاسی تمدید ماموریت یوناما را اقدامی مثبت میدانند و از این سازمان میخواهند که ماموریت خود را به عنوان ابزار قدرت های جهانی بر افغان ها تحمیل نکند.
گنگ شوانگ نماینده چین در سازمان ملل متحد که به این قطعنامه رای مثبت داده، گفته است که ماموریت نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد هیچ تغییری در وضعیت کنونی افغانستان ایجاد نکرده است.
از سوی دیگر، به شمول امریکا بسیاری از کشورها، علاوه بر حمایت از تمدید این ماموریت، درخواست کرده اند که این ماموریت حقوق بشر را در افغانستان احیا کرده و زمینه ای برای گفتگو با همه احزاب ملی و سیاسی ایجاد کند.