محصلین پوهنزی ژورنالیزم پوهنتون شیخ زاید خوست از حکومت سرپرست میخواهند که هرچه زودتر کار ایجاد یک راهبرد منظم در قبال رسانه ها و خبرنگاران را آماده کند تا مشکلات پیش آمده در این زمینه به پایان برسد.
اجمل آرمان یکی از محصلین پوهنزی ژورنالیزم میگوید:« حکومت باید قانونی برای رسانه ها وضع کند تا بر اساس آن نشرات انجام شود.»
برخی دیگر علاوه بر این از حکومت سرپرست بر ایجاد تسهیلات در زمینه دسترسی به اطلاعات تاکید دارند.
آنها همچنین حمایت مالی از رسانه ها بر اساس میکانیزم منظم از سوی حکومت سرپرست را ضروری میدانند تا از بسته شدن احتمالی برخی رسانه ها جلوگیری شود.
اجمل وردک، یکی دیگر از محصلین پوهنزی ژورنالیزم میگوید:« خواست ما از حکومت این است که به رسانه ها صلاحیت انتشار حقایق را بدهد و از آنها حمایت کند.»
در عین حال اساتید پوهنتون بر ایجاد پالیسی مشخص از سوی حکومت سرپرست برای فعالیت های رسانه ای در کشور تاکید دارند.
به گفته آنها، پس از تعیین یک پالیسی مشخص، ممکن است موانع موجود بر سر راه رسانه ها برطرف شود.
محمد خان نیازی، استاد پوهنتون شیخ زاید میگوید:« حکومت باید یک سیاست ملی اسلامی و افغانی مشخص برای رسانه ها ایجاد کند. متاسفانه این مسئله هنوز در کشور ما ناقص است. همچنین رسانه ها و به ویژه رسانه های داخلی که کار میکنند باید یک پالیسی ملی و مسلکی مشخصی داشته باشند.»
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، میگوید که آنها متعهد به آزادی رسانه ها هستند و اگر رسانه ها اطلاعات بی اساس را پخش نکنند، هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
به گفته مجاهد، قانون تهیه شده برای رسانه ها تکمیل شده و تنها منتظر تصویب رهبری هستند.
خواست تصویب قانون مشخص برای فعالیت رسانه ها در کشور در حالی مطرح میشود که پیش از این برخی از نهادهای حامی خبرنگاران از حکومت خواسته بودند که قانون رسانه ها باید هر چه زودتر تصویب شود زیرا به گفته آنها در فقدان قانون، حل مشکلات رسانه ها و خبرنگاران با مشکلات زیادی مواجه است.