مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزرا در دیدار با های کیونگ جون رئیس کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و یونیسار گفت که مهاجران افغان هیچ ارتباطی با ناامنی پاکستان ندارند؛ اما با آن هم رفتارش نسبت به این کشور تغییر نکرده است.
امارت اسلامی میگوید که پناهجویان افغان در ناامن ساختن پاکستان و دیگر کشورهای که در آن زندگی می کنند، نقشی ندارند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید، افغان ها در هر کشوری که پناهنده هستند، تحت قوانین همان کشورهای میزبان زندگی میکنند و در مسائل سیاسی بی طرف هستند.
به گفته مجاهد، به شمول پاکستان برای همه کشورها لازم است که به مسئله مهاجرین افغان به چشم مسئله بشری نگاه کنند.
مجاهد افزوه:« مهاجرین در ناامنی هیچ کشوری دست ندارند. ۴۰ سال است که افغانها در کشورهای مختلف پناهنده شده اند؛ اما هیچ کس در ناامنی ها، مسائل سیاسی و داخلی آنها دخالت نکرده و نه قوانین آنها را نقض نکرده است؛ در این رابطه نباید بی اعتمادی به وجود بیاید و قضیه مهاجرین باید قضیه بشری خوانده شود و با آنها همدردی صورت گیرد.»
کارشناسان سیاسی میگویند، اینکه پاکستان ناامنی کشورش را به مهاجران افغان نسبت میدهد کار نادرست است.
آنها میگویند تا زمانی که پاکستان تغییرات عمیقی در سیاست های خود ایجاد نکند و حمایت از تروریزم را متوقف نکند، به ثبات پایدار دست نخواهد یافت.
نجیب الله جامع، تحلیلگر سیاسی میگوید:« افغان ها نه تنها در ناامنی پاکستان بلکه در ناامنی هیچ کشور دیگری دست ندارند. آفتی که امروز برای پاکستان اتفاق می افتد به دلیل وجود و ماهیت پاکستان است؛ بنابراین تا زمانی که پاکستان سیاست های خود را تغییر ندهد و سیاست های استوار بر جنگ خود را تعریف و تغییر ندهد، امکان دستیابی پاکستان به ثبات در منطقه وجود ندارد.»
یوسف امین زازی، تحلیلگر سیاسی میگوید:« این یک اتهام به افغان هاست. افغان ها نه تروریست هستند، نه نمی توانند تروریست باشند و در ناامنی هیچ کشوری دخیل نیستند، من به عنوان یک افغان و مسلمان این را رد میکنم.»
همزمان امارت اسلامی در کنار وضعیت پناهجویان در پاکستان، در ایران و ترکیه نیز ابراز نگرانی کرده است.
ذبیح الله مجاهد به شمشاد گفت، پناهجویان افغان تحت شرایط نامساعدی به اجبار از این کشورها اخراج میشوند.
مجاهد میگوید که سازمان ملل باید در برابر این نوع رفتار با مهاجرین افغان اقدام کند.
وی میافزاید:« موضوع پناهندگان موضوع مهمی است، نه تنها در پاکستان، بلکه در ایران و ترکیه نیز پناهجویان به زور اخراج می شوند. بنابراین سازمان ملل باید در این زمینه اعتراض خود را داشته باشد و با کشورها گفتگو کند.»
پاکستان در چند ماه گذشته صدها هزار پناهجوی افغان را در زمستان سرد به اجبار اخراج کرده است، و ادارات بشری بین المللی این کار را خلاف قوانین مهاجرت یاد کرده اند.