در حالی که حکومت سرپرست، تامین امنیت و مبارزه با فساد و مواد مخدر را دستاورد خود می داند، سازمان ملل نیز پیشرفت های حاصل شده در این زمینه ها را تایید کرده است.
آنتونیو گوترش، سرمنشی این سازمان میگوید که پیشرفت های در زمینه تامین امنیت و مبارزه با فساد و مواد مخدر در افغانستان صورت گرفته است؛ اما او از جامعه جهانی خواست که حکومت سرپرست را تشویق کند تا حقوق بشر را تحقق بخشد و محدودیت های اعمال شده بر زنان و دختران را لغوه کند.
گوترش افزوده:« افغانستان در تامین امنیت و مبارزه با فساد و مواد مخدر پیشرفت کرده است؛ اما باید کار بیشتری انجام شود. جامعه جهانی باید مقامات حاکم را بفهماند که حقوق بشر خواست افغان هاست و جامعه جهانی باید در این زمینه مبارزه کند.»
علاوه بر این، جاک مکین، پسر یک سناتور پیشین امریکا در مصاحبه ای گفته است که حکومت سرپرست، در کنار تحریم های دیگر، نیمی از جمعیت افغانستان که زنان و دختران است را از حق آموزش و کار محروم کرده است.
به گفته مکین، در صورت ادامه این تحریم ها، مخالفت های داخلی علیه حکومت سرپرست به وجود خواهد آمد.
وی افزوده:« پایین کردن زنان به سطح دوم نظر طالبان است و ربطی به فرهنگ افغانستان ندارد. ممنوعیت های اعمال شده بر زنان و دختران، دوره حکومت طالبان را کوتاه میکند و به مخالفت های داخلی در کشور علیه آنها منجر میشود.»
ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به اظهارات سرمنشی سازمان ملل متحد گفته است که وزارت امور خارجه به زودی تصمیم دولت را در این مورد روشن خواهد کرد.
پیش از این نیز مقامات حکومت سرپرست در واکنش به اظهارات مقامات پیشین امریکایی گفته بودند که مقامات پیشین امریکایی چنین اظهارات را برای منافع شخصی خود مطرح میکنند.
شماری از کارشناسان سیاسی میگویند که آموزش دختران خواست همه مردم افغانستان است و حکومت فعلی باید برای رعایت حقوق بشر زمینه کار را برای زنان و آموزش را برای دختران فراهم کند.
عزیز معارج کارشناس سیاسی میگوید:« این ممنوعیت ها که دختران را از آموزش و زنان را از کار منع میکند، نه در سنت و قانون افغانستان است، نه مردم افغانستان آن را قبول دارند، نه احکام شرعی در مورد آن وجود دارد و نه در قانون و طبیعت مانعی در این زمینه وجود دارد؛ پس این تصمیم خود طالبان است و متأسفانه در میان طالبان نیز گروهی وجود دارند که این تصمیم را اتخاذ کرده اند و برای حکومت امارت اسلامی تهدید ایجاد می کنند و بهانهٔ خوبی در دست جهان میدهند.»
ادریس محمدی زازی کارشناس سیاسی میگوید:« این خواست هر افغانی است و موضوع داخلی ما است و همچنین حکم الهی است که باید زن و مرد درس بخوانند و کسب علم کنند. امارت اسلامی باید این موضوع را بررسی کند و برای این موضوع چاره اندیشی کند تا مشکلاتی که در داخل و خارج از کشور به وجود آمده حل شود.»
این در حالی است که نشست دو روزه دوحه در روزهای ۱۸ و ۱۹ فبروری به میزیانی سازمان ملل متحد برگزار شد و موضوعات حفظ حقوق بشر در افغانستان، تشکیل حکومت همهشمول و مبارزه با تروریزم مورد بحث قرار گرفت.