مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا، روز چهارشنبه (۱۱ دلو ۱۴۰۲) در دیدار با تعدادی از سران قبایل و علمای دین در ولایت خوست گفت که جهان باید ساختار حکومت سرپرست احترام کنند.
عبدالکبیر گفته است که هیچ قوم در افغانستان از دیگری برتری ندارد و به گفتهٔ وی حکومت کنونی از همه اقوام تشکیل شده است.
عبدالکبیر همچنین از جهان خواست که نظام کنونی افغانستان را برای انجام کارهای انکشافی اجازه دهد.
وی افزود:« در زمان جهاد ما غلامان خارجی، مزدوران و آن دزدان اگر در این حکومت سهم داشته باشند، جهان آنرا حکومت همهشمول میگویند، این را نه امارت اسلامی تحمل میتواند و نه هم مردم مسلمان افغانستان.»
مولوی عبدالکبیر میگوید با اینکه حکومت سرپرست هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است، اما بر اساس روابط سیاسی با آنها روابط دارد.
عبدالکبیر اگرچه نظام کنونی را متعهد به تعامل با جهان میخواند، اما تاکید دارد که با نظام اسلامی و حقوق افغان ها برای به رسمیت شناخته شدن، هیچ گونه معاملهٔ نمیکند.
وی میافزاید:« مطمئن باشید که ما با همسایگان و جهان سیاست سالم داریم، در پرتو آن سیاست، دنیا آماده تعامل با ما خواهد بود. البته ما فقط بر اساس نظام اسلامی خود، بر اساس اصول و احکام اسلامی خود نمیتوانیم با کسی معامله کنیم.»
از سوی محمد خالد حنفی سرپرست وزارت امر بالمعروف و نهی از منکر میگوید که خواستار روابط و تعامل خوب با جهان است، اما تاکید دارد که ارزش های دینی و ملی برای او در اولویت قرار دارد.
خالد، علاوه بر این که تبلیغات مربوط به دستگیری زنان هزاره و تاجک را به نام گدایان در کابل بیجا خواند، همچنین افزود که مردم حق دارند بر اساس موازین شرعی از نظام اسلامی حاکم مطالبه کنند.
در این نشست، مقامات از سران قبایل و علمای دین خواستند تا در از بد دادن دختران جلوگیری کرده و در زمینه حق میراث آگاهی عمومی بدهند.
سران قبایل به اهمیت نقش قبایل در حفاظت از حکومت ها اشاره کردند و در کنار آن از حکومت خواستند که ساختارهای قومی را تقویت کرده و در عمل توسعه متوازن را ثابت کند.
آنها میگویند امارت اسلامی شرایط به رسمیت شناخته شدن را تکمیل کرده و خواهان به رسمیت شناختن شدن از سوی جهان است.