رافیلا یودیچه، شارژدافیر اتحادیه اروپا برای افغانستان، در دیدار با سراج الدین حقانی سرپرست وزارت داخله در کنار یک سری موضوعات مهم در مورد برگزاری نشست ماه آینده در دوحه در مورد افغانستان نیز گفتگو کرد.
سراج الدین حقانی در این دیدار گفته است که افغانستان پس از چندین دهه بی ثباتی، جنگ و مشکلات به سمت ثبات سیاسی، امنیتی و اقتصادی پیش میرود.
عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت امور داخله میگوید:« خلیفه صاحب گفت که افغانستان پس از چندین دهه بی ثباتی و مشکلات به سرعت به سوی ثبات سیاسی و اقتصادی پیش می رود و پس از مدت ها، مردم افغانستان احساس امنیت جسمی و روانی میکنند. سرپرست وزارت امور داخله در مورد تعامل جهان با امارت اسلامی افغانستان گفت، حکومت افغانستان باید عضویت نهادهای مهم بینالمللی را به دست بیاورد تا افغانها در آنجا نمایندگی واقعی خود را داشته باشند و حل مسائل نیز آسانتر شود.»
سرپرست امور داخله در گفتگو با سفیر اتحادیه اروپا تاکید کرد که باید به حکومت سرپرست افغانستان در نهادهای بین المللی عضویت داده شود تا افغان ها بتوانند به درستی از خود نمایندگی کنند.
در عین حال، یودیچه از تلاش های حکومت سرپرست در عرصه امنیت قدردانی کرده و اطمینان داد که به کمک های بشری به افغانستان ادامه خواهد داد.
عبدالمتین قانع سخنگوی وزارت امور داخله میگوید:« خانم یودیچه در این دیدار از صلح و مبارزه با مواد مخدر در افغانستان قدردانی کرد. وی همچنین در مورد نشست ماه آینده در دوحه بین کشورهای درگیر در افغانستان نیز صحبت کرد و تعهد همکاری را داد. خانم یودیچه به نمایندگی از اتحادیه اروپا در کنار همکاری با زلزله زدگان هرات و افغان های عودت کننده از پاکستان، به کمک های بشری دیگر نیز اشاره کرد.»
در این نشست ایجاد یک اجماع بینالمللی در مورد نقشه راه و توصیه ارزیابیهای مستقل سازمان ملل متحد مورد بحث قرار خواهد گرفت.
سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر به شمشاد گفت، نشستی که قرار است در قطر در مورد افغانستان برگزار شود، مهم است، اما به گفتهٔ وی باید نماینده امارت اسلامی در این نشست دعوت شود.
شاهین میافزاید:« هر نشستی که در مورد افغانستان برگزار میشود، چه در دوحه باشد و یا هر کشور دیگر، اشتراک هیات امارت اسلامی افغانستان برای ارائه نظر و موضع در مورد موضوعات ضروری است. همچنین در اجندا چنین نشست ها باید خواسته های مردم افغانستان از جمله مطالبات مردم افغانستان برای ایجاد فرصت های شغلی در کشور، اجرای پروژه های انکشافی، پایان تحریم ها و دیگر مطالبات شامل باشد، این مطالبات مردم است و باید در سرلوحه این گونه نشست ها قرار گیرد.»
اما اکنون سوال این است که نتایج نشست دوحه برای افغانستان چه خواهد بود؟
نجیب الرحمن شمال کارشناس روابط بینالملل میگوید:« برای رفع این مشکلات و انتقادات جامعه جهانی، حکومت سرپرست افغانستان باید نظام حکومتداری و سیستم آنرا تغییر دهد و بر اساس خواستههای مردم افغانستان برای ساختن حکومت تدابیر لازن را اخذ کند.»
محمد اسلم دانش مل، کارشناس سیاسی میگوید:« جهان باید با افغانستان روابط خوبی داشته باشد و افغانستان نیز بیشتر نیز دارد که باید با کشور های منطقه و جهان روابط خوب برقرار کند تا از صلح تامین شده زمینهٔ برابر شده برای پیشرفت به خوبی استفاده کنیم. ما باید با همه کشورها روابط خوبی داشته باشیم و برای حفظ این روابط، حکومت نیز باید در مورد خواسته های جهان تجدید نظر کند.»
سراج الدین حقانی در این دیدار همچنین خواستار تعامل معنادار با جامعه جهانی شد و گفت، امارت اسلامی باید عضویت خود را در نهادهای مهم بین المللی دریافت کند.
ستیفانی ترمبلی، معاون سخنگوی آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، پیش از این در یک کنفرانس گفته بود که سازمان ملل در نظر دارد دومین نشست خود را در مورد افغانستان در دوحه برگزار کند.