محمدنبی عمر معاون وزارت امور داخله در سمینار ظرفیت سازی سخنگویان قوماندانی امنیه ولایات گفته است که به دنبال چنین حکومتی هستند که در کنار خدمت به دین، مطالبات مردم نیز در آن پذیرفته شود.
عمر برخی کمبودی های نسبی را در حکومت سرپرست تأیید میکند، اما میافزاید که تلاش ها در سطح بالایی برای رفع این کمبودها در حال انجام است.
عمر افزود:« گروهی نشسته اند که چگونه اقتصاد افغان ها را خراب کنند؟ تا افغان ها روی پاهای خود ایستاد نشوند. گروه دیگر برای ایجاد اختلاف قومی و زبانی برای نفاق میان افغان ها تلاش میکنند، که چگونه میتوانیم بین آنها اختلاف ایجاد کنیم؟ همانطور که می بینید بالای برادران شیعه ما هر از گاهی حمله میکنند، از همین رو میگویم که این اعمال فقط از امریکا است.»
او با این کار مدعی میشود که برخی از گروه های بیرونی درصدد ایجاد اختلاف در حکومت سرپرست هستند اما به گفتهٔ وی این گروه ها به اهداف خود نمیرسند.
عمر حملات اخیر بر شیعیان افغان در کشور را توطئه ایجاد اختلافات مذهبی میخواند و میگوید که در پشت آن دست های خارجی وجود دارد.
وی میافزاید:« مشکلات کوچکی وجود دارد که بالای آن نیز کار جریان دارد. ۲۰ سال اینجا جنگ شد، قربانی داده شد، جهاد شد، خانه ها ویران شد، افکار ویران شد و افکار هنوز هم ویران است؛ بنابراین این در یک یا دو سال دوباره ساخته نمیشود. اگر از عدالت کار گیریم، اگر ۲۰ سال مهلت نمیدهید، ۱۰ سال باید دهید، اگر ۱۰ سال هم وقت نمیدهید، حداقل پنج سال فرصت دهید، بگذارید این مردم چی میکنند و به خدا امید دارم که اصلاحات ایجاد میشود.»
وزارت داخله آزادی بیان را اصل اصلاح حکومت داری میخواند، اما میافزاید که به این دلیل نباید منافع و شخصیت های ملی تخریب شود.
مسوولین این وزارت میگویند که با پایان جنگ گذشته، هر نوع اختلافات پایان یافته و اکنون زمان تمرکز بر منافع ملی فرا رسیده است.
مولوی رحیم کاکازاده، رئیس روابط عمومی وزارت داخله میگوید:« الحمدالله ما در جنگ پیروز شدیم؛ اما مراحل جنگ دوم دشوارتر است و نیاز به کار بیشتری دارد و آن ساختن افکار است. ما باید با شایعات مخالفان و مراجع آنها، مبارزه کنیم.»
دوکتور لطف الله خیرخواه، معین علمی وزارت تحصیلات عالی میگوید:« اکنون مسئله این است که ما و شما در وضعیت نگران کننده ای قرار داریم. اکنون ما در وضعیت معمولی نیستیم، در تمام دنیا بدون افغانستان نظام اسلامی وجود ندارد، پس ما مردم خود و سایر مسلمان ها را چگونه متقاعد کنیم که این نظام به گونهٔ متوازن به خواسته های بشریت پاسخ داده و همیشه پاسخ داده میتواند.»
آنان میافزایند که زمان تفنگ گذشته و اکنون زمان قلم است، اکنون دشمن را باید با قلم شکست داد.