وزارت امور خارجه امریکا میگوید که اوضاع افغانستان را بررسی میکند و هرگونه تهدید احتمالی که از این کشور متوجه امریکا باشد را در کمترین فرصت از بین میبرد.
میتو میل، سخنگوی این وزارت میگوید، اگرچه امریکا در افغانستان حضور ندارد، اما با توجه به کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر شبکه القاعده در ماه جولای ۲۰۲۲، واشنگتن به حفاظت امریکا و جلوگیری از هر نوع تهدید ادامه داده است.
وی افزوده:« اگرچه ما در افغانستان حضور نداریم، اما با توجه به حمله به رهبر شبکه القاعده در ماه جولای سال ۲۰۲۲، ما به حمایت از امریکایی ها ادامه خواهیم داد. طالبان به ما قول مبارزه با تروریزم را داده اند و ما امیدواریم که آنها به این امر عمل کنند. ما توانایی های خود را برای نظارت بر وضعیت و پاسخ به فعالیت های تروریستی حفظ میکنیم.»
ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی میگوید که هیچ گروهی تروریستی به شمول القاعده در افغانستان حضور فیزیکی ندارد و به گفتهٔ وی به کسی اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان علیه کشور های دیگری استفاده کند.
مجاهد میافزاید:« اکنون هیچ فرد از گروه القاعده در افغانستان وجود ندارد و نگرانی ها از این بابت بی اساس است. مورد دیگر اینکه امارت اسلامی افغانستان به کسی اجازه نمیدهد از خاک افغانستان علیه دیگران استفاده کند. در این مورد هیچ کس نباید نگران باشد.»
از سوی دیگر ، کارشناسان سیاسی میگویند که امریکا میخواهد به نوعی به جهانیان نشان دهد که همچنان نفوذ و کنترول بر افغانستان دارد و از این طریق نوعی نگرانی را برای افغان ها و جهان ایجاد میکند.
ادریس محمدی زازی، کارشناس سیاسی میگوید:« سه بعد وجود دارد، بعد اول این است که آنها (امریکا) میخواهد به دنیا نشان دهند که هنوز بر افغانستان کنترول دارد. ثانیاً (امریکا) میخواهد ذهن دولت و ملت را در داخل کشور به هم بریزند و ثالثاً آنها میخواهند در صحنه بین المللی نیز اذهان را مشوش کنند و افغانستان را زیر سوال همسایگانش ببرد.»
پیش از این حکومت سرپرست ادعای بسیاری از کشورها از جمله امریکا را در مورد وجود تروریزم در افغانستان و تهدیدات احتمالی برای جهان بی اساس خوانده بود.