معتادین که تدوای شده اند از درمان راضی هستند و انتظار دارند پس از آموزش مسلکی به زندگی عادی خود در جامعه ادامه دهند.
یک تن از معتادین درمان شده میگوید:« خواست ما از حکومت این است، زمانی که ما از اینجا فارغ شدیم اولین چیزی که نیاز داریم ابزار کار است، که ما آنرا نداریم، پس بهتر است ابزار کار را به ما بدهند تا ما مجبور نشویم با فروختن این اجناس برای پول پیدا کردن به کشور های دیگر برویم. به ما وسایل بدهند تا پس از فراغت به کار شروع کنیم.»
یکی دیگری از معتادین درمان شده میگوید:« زندگی من خیلی تغییر کرده، اعضای خانواده ام دوباره بالای من اعتماد پیدا کرده اند، آن زمان اعتبارم را از دست داده بودم، دعوا میکردم، اکنون خوشبختانه اعضا خانواده با من خوب شده اند و خودم نیز میخواهم این کار را یاد بگیرم، به جامعه خود خدمت کنم و به عنوان یک فرد خوب زندگی خود را پیش ببرم.»
پس از سه ماه درمان، وزارت کار و امور اجتماعی آموزش مسلکی را در پنج رشته مختلف به اینها میدهد و پس از سه ماه آموزش به ضمانت خانواده های شان از این کمپ مرخص میشوند.
علی باشنده کابل است، اما در ایران به دنیا آمده و خانوادهاش هم اکنون در ایران زندگی میکنند.
او میگوید برای تفریح به افغانستان آمده بود، که توسط یکی از دوستانش معتاد به مواد مخدر شد و بعد از آن به اینجا ماند؛ علی با اینکه پس از یک و نیم سال درمان در این کمپ بهبود یافته است، اما خانواده اش نیستند که ضمانت او را کرده و از کمپ بیرونش کنند.
او میافزاید:« یک سال است که در این شفاخانه هستم، خانواده ام از من خبر ندارند، فقط میدانند که در افغانستان هستم، اما نمیدانند که در شفاخانه هستم و معتاد به مواد مخدر شده بودم. اکنون خواستم از خانواده ام این است که اگر صدایم را می شنوید بیایید و مرا از شفاخانه ببرید تا با خانواده ام زندگی کنم.»
مسوولین وزارت کار و امور اجتماعی میگویند که در این کمپ برای حدود ۵۲۰ تن از بهبود یافتگان مصرف مواد مخدر، آموزش مسلکی سه ماهه را آغاز کرده اند و پس از فراغت، به آنها کمک خواهند کرد تا زمینه کار برای شان فراهم شود.»
سمیع الله ابراهیمی سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی میگوید:« در این برنامه که یک دور فراغت نیز داشتیم اکنون حدود ۵۲۰ تن از معتادین که تداوی شده اند، مصروف یادگیری پنج حرفه مختلف هستند. این حرفه ها شامل خیاطی، بوت سازی، بکس سازی، برق ساختمانی و همچنین تعمیر لوازم خانگی است.»
کسانی که از اعتیاد بهبود یافته اند و در کمپ ترک اعتیاد مشغول به آموزش حرفه ای و مسلکی هستند، میگویند حدود ۳۰۰ تن چنین افرادی نیز اینجا است که بیش از یک سال میشود در این کمپ هستند، اما اعضای خانواده آنها یا از این موضوع بی اطلاع هستند یا خارج از کشور هستند تا ضمانت بیرون شدن آنها را کنند.
مسوولین وزارت کار و امور اجتماعی میگویند، برای آن دسته از افرادی که مدت زیادی را در این کمپ سپری کرده اند و اعضای خانواده شان مشخص نیست، برنامه ریزی کرده اند که آنها را آزاد کنند.