حمدالله فطرت سخنگوی وزارت سرحدات، اقوام و قبایل در گفتگو با شمشاد گفته است که در دو سال گذشته بیش از ۷۰۰ اختلاف عمده و جزئی بین قبایل و خانواده ها حل شده است.
به گفته فطرت، اختلافات برخی خانواده ها بر سر زمین و مسائل مختلف که در اثر آن صدها تن کشته شدند، با جرگه های های سنتی، ملی و افغانی و در پرتو موازین اسلامی حل و فصل شده و به دوستی تبدیل شده است.
فطرت میافزاید:« از زمان به قدرت رسیدن مجدد امارت اسلامی تاکنون حدود ۷۰۰ درگیری حل شده و بر اساس ارقام قبلی از بابت این درگیری ها ۶۷۰ تن کشته شده و دو طرف خسارت مالی و جانی متحمل شده اند. در این میان بین دو دو قبیله نورستان بزرگترین درگیری بود که پس از تقریباً ۹۱ سال حل شد. همچنین در ولایات دیگر کشور مانند خوست، پکتیا کاپیسا، قندهار، ننگرهار، پروان و بسیاری ولایات دیگر اختلافات را حل کرده ایم. در این ربع سال تقریباً ۹۷ مورد اختلافات حل شده و کار برای حل سایر اختلافات همچنان ادامه دارد.»
فطرت میگوید، بر اساس دستور رهبری امارت اسلامی در چارچوب یک کمیسیون، ۱۲ درصد کار تعیین سرحدات و علامت گذاری جدید سرحدات با کشورهای ایران، ازبکستان، ترکمنستان، تاجیستان و چین تکمیل شده است.
وی افزوده:« ما کمیته مشترکی با تاجکستان، ازبکستان و ترکمنستان در حوزه سرحدات داریم که روی آن نیز کار جریان دارد. در برخی مناطق همانطور که اشاره کردم نشست های سرحدی با تاجکستان، ازبکستان و ترکمنستان برگزار شده و همچنان ادامه دارد. این یک پروسه طولانی و زمان گیر است و تا اکنون ۱۰ یا ۱۲ درصد کار پیش رفته است.»
در عین حال فطرت میگوید که خاک افغانستان برای امارت اسلامی حیثیت مادر را دارد و از یک وجب آن نیز نمیگذریم.
وی افزوده:« شنیده اید که به شهروندان اطمینان داده شده است که سرحدات و تمامیت ارضی کشور خط سرخ برای امارت اسلامی است و یک وجب آن را نیز برای کسی نمیدهیم. وطن حیثیت مادر را دارد، به هیچ شرط و به هیچ قیمت از خاک آن نمیگذریم. تمام اقوام کشور؛ ازبک ، تاجک، هزاره و ترکمن، زیبایی های کشور هستند و بخش مهمی این وزارت را تشکیل میدهند. همچنین اگر به بحث سرحدات به تاریخ نگاه کنیم، در گذشته نیز سرحدات افغانستان توسط اقوام محافظت شده بود.»
به گفتهٔ فطرت، سرپرست وزارت سرحدات، اقوام و قبایل در سفر خود به ولایات شمالی و تمامی نقاط کشور مشکلات مردم را شنیده و از حل آن اطمینان داده است.