پس از روسیه و تاجکستان، این بار مخالفان حکومت سرپرست خواهان برگزاری نشستی در ویانا، پایتخت اتریش هستند تا وضعیت کنونی افغانستان را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار دهند.
گرچه هدف اصلی نشست مذکور تهیه نقشه راه خروج افغانستان از وضعیت کنونی گفته شده، اما حکومت سرپرست این نشست را بی ارزش میخواند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی میگوید که جهت های مخالف حکومت به جای تخریب افغانستان باید در انکشاف افغانستان مشارکت داشته باشند، اما این مشارکت به معنای سهم دادن آنها در چارچوب حکومت نیست.
مجاهد میافزاید:« بسیار واضح است، افرادی که در اینجا مرتکب خشونت شدند، از اشغالگری حمایت کردند، اموال افغان ها را غضب کردند، در مناصب عالی دست داشتند، در فساد دست داشتند، در کارهای بدی که در ۲۰، ۳۰ سال گذشته ما با آن روبرو بودیم، در همه آنها دست داشتند و سهم بزرگی در آن داشتند و افغانها دیگر آنها را نمیخواهند. همه آنها باید صبر کنند. البته افغان ها میتوانند به آنها فرصت زندگی در کشور خود را بدهند.»
مجاهد با اشاره به فرمان رهبری حکومت مبنی بر عفوه عمومی، بار دیگر از تمام چهره های سیاسی حکومت پیشین خواست که به کشور بازگردند و تضمین امنیت جان و مال آنان از سوی حکومت است.
کارشناسان سیاسی از حکومت میخواهند که مشکلات موجود را با مخالفان خود از طریق گفتگو حل کند تا افغانستان قربانی جنگ داخلی دیگری نشود.
اختر محمد راسخ، کارشناس نظامی میگوید:« برخی گروه های سیاسی و نظامی که اکنون سرمایه هایشان در افغانستان جا مانده است، میخواهند دوباره از این آدرس ها استفاده کنند.»
پیش از این شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه، از جلسات مخالفان امارت اسلامی در خارج از کشور به شدت انتقاد کرده بود.
وی افزوده که چنین نشست ها برای تضعیف حکومت برگزار میشود؛ زیرا به گفته وی، استحکام حکومت فعلی به نفع مخالفان حکومت نیست بلکه به ضرر آنهاست.