در نشست کابینه به رهبری رئیس الوزرا به کمیته تدوین نصاب توصیه شده که روند اصلاح نصاب درسی مکاتب و پوهنتون ها را سرعت ببخشد.
پیش از این گزارش های مبنی بر اینکه این نشست به رهبری امارت اسلامی در قندهار برگزار شده و در کنار تدوین نصاب درسی، روند آموزشی تعلیمی و تحصیلی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، منتشر شده بود.
اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، برگزاری این نشست را در قندهار رد میکند و میگوید که این توصیه به کمیته تدوین نصاب درسی در نهمین جلسه کابینه به ریاست رئیس الوزرا مطرح شده است.
مجاهد میافزاید:« در این نشست در مورد تدوین نصاب بحث شد، در این مورد کمیسیون های مختلفی تعیین شده، تغییرات مثبتی در نصاب درسی ایجاد شده است. روند کار کمیته ها شنیده شد که تاکنون چقدر پیشرفت داشته اند و باید تصریح شود. علاوه بر این، برخی موضوعات دیگر از جمله درخواست های وزارت ها و سایر موضوعات نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.»
مجاهد میگوید که وزارت فواید عامه نیز موظف شده است تا در مورد سروی، دیزاین و اساسا قرارداد ساخت سرک واخان بدخشان اقدامات لازم را انجام داده و پلان نهایی را برای تصویب به رهبری امارت اسلامی ارائه کند.
به گفته مجاهد، در این نشست تصمیم گرفته شد که ارزش دالر در برابر افغانی کاهش یافته است و باید قیمت مواد خوراکی و غیرخوراکی نیز در بازارها کاهش یابد.
مجاهد میافزاید:« هفته گذشته، در مورد سرک واخان نیز بحث شد، تا امکانات آنجا افزایش یابد، کار اعمار سرک تسریع شود و قسمت باقی مانده توسط وزارت فواید عامه طراحی و کار آن آغاز شود و گزارش نهایی ارائه شود. مقامات وزارتهای دفاع و فواید عامه مستقیماً در این مورد دست به کار هستند و هر از گاهی اطلاعات را با کابینه به اشتراک میگذارند. همچنین در مورد این بحث شد که با کاهش قیمت دالر، قیمت مواد غذایی و ارتزاقی نیز باید در کشور کاهش یابد.»
دانش آموزان دختر از تصمیم دولت برای تکمیل اصلاح نصاب آموزشی استقبال میکنند و خواستار بازگشایی مکاتب و پوهنتون ها در سال آینده هستند.
خالده یک تن از دانش آموزان میگوید:« امیدواریم امارت اسلامی مکاتب و پوهنتون ها را برای دختران باز کند تا بتوانیم درس بخوانیم و پیشرفت کنیم.»
کارشناسان سیاسی نیز از این اقدام دولت را تمجید میکنند و میافزایند که تنها راه نزدیک شدن به دنیا بازکردن دروازه های بسته مکاتب و پوهنتون ها به روی دختران است.
به گفته آنها، اگر حکومت سرپرست واقعاً در تلاش است تا با جهان برای رسمیت یافتن به تفاهم برسد، پس باید به دختران حق شرعی آموزش را بدهد.
نازکمیر زیارمل، کارشناس سیاسی میگوید:« بدون تردید، همانقدر که علاقه رهبری به بخش آموزش و پرورش جلب میشود، مسوولین نیز علاقه مند هستند تا در اسرع وقت در این زمینه کار کنند تا چوکاتی برای نصاب درسی بسازند.»
محمد زلمی افغانیار کارشناس سیاسی میگوید:« کوریدور واخان بدخشان نیز برای مدیریت برنامه های اقتصادی قابل بحث است و میتواند فاصله بین ملت و دولت را مدیریت کند.»
در مجموع باور این است که اجازه دادن دختران به آموزش هم از نظر معنوی و هم از نظر سیاسی برای کشور مفید است.
بر اساس همین باور، با اجازه آموزش به دختران از یک سو میتوان آینده درخشان کشور را تضمین کرد و از سوی دیگر، بهانه جامعه جهانی را که برای به رسمیت شناسی مطرح میکنند را از بین برد.