شماری از احزاب سیاسی پاکستان برای جلوگیری از اخراج اجباری مهاجرین افغان و در عین حال برخورد نادرست پولیس با آنها در این کشور به ستره محکمه اسلام آباد عریضه کرده اند.
بر اساس گزارش ها، ستره محکمه پاکستان به عریضه مربوط به مهاجرین افغان رسیدگی خواهد کرد.
در عین حال، سراج الدین حقانی سرپرست وزارت امور داخله، تصمیم اخراج اجباری مهاجرین افغان را ناعادلانه خوانده و گفته است که این تصمیم اسلام آباد بر خلاف تمام موازین بین المللی است.
به گفته حقانی، پاکستان با این تصمیم تمام خوبی های که به افغان ها کرده بود را از بین برد.
حقانی میافزاید:« مردم پاکستان، برادران علما، مدارس، تاجران و حاکمان وقت به افغان ها به چشم احترام نگاه میکردند و به آنها در سینه شان جا میدادند. در هر حالت موضوعاتی پیش میآمد؛ اما بازهم در شرایط دشوار با ما کمک کردند؛ اما تصمیم کنونی یک تصمیم ناعادلانه است، این تصمیم همه خوبی ها را به دشمنی تبدیل کرده است و خلاف تمام اصول دنیا بود و همه خوبی ها را از بین برد.»
فیض محمد زلاند، استاد پوهنتون میگوید که پاکستان همواره سیاست دو رویه با افغانستان داشته و تصمیم اخراج مهاجرین را نیز به منظور تحت فشار قرار دادن طرف افغان گرفته است.
در عین حال، زلاند میگوید، پاکستان میخواهد دولت افغانستان را تحت نفوذ خود نگه دارد.
زلاند میافزاید:« پاکستان در افغانستان سیاست دو رو دارد و تلاش میکند کابل را تابع خود کند، پالیسی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کابل باید تحت نفوذ اسلام آباد باشد.»
تصمیم پاکستان برای اخراج اجباری مهاجرین افغان، نقض حقوق بشر و خلاف تمام اصول و قوانین بین المللی مهاجرت است.
کارشناسان میگویند پاکستان با این کار نشان داد که به قوانین بین المللی، حقوق بشر و حقوق همسایگی متعهد نیست.
فضل هادی وزین، استاد پوهنتون میگوید:« اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان خلاف تمام قوانین حقوق بشری و بین المللی است.»
سراج الدین حقانی که در یک نشست در غزنی سخنرانی میکرد، از همه مردم و تاجران افغان خواست تا به مهاجرین عودت کننده از پاکستان کمک کنند، برای آنها مسکن فراهم کنند و همچنین مواد خوراکی و غیر خوراکی را به قیمت پایین به آنها بفروشند.
وی افزود:« همه چیز را با مهاجرین نیم کنید، حالا اگر به اتاق نیاز دارند کمک کنید، در خیمه ها زندگی نمیشود، پس اگر در خانه های تان اتاق اضافه دارید و یا جای اضافه دارید به آنها بدهید. برادران تجار ما باید در عرصه قیمت ها با آنها کمک کنند و کرایه را به آنها کاهش دهند.»
پس از آغاز اخراج اجباری مهاجرین افغان توسط پاکستان، بیش از ۴۵۰ هزار افغان به کشور خود بازگشته اند.