توماس ویست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان در دیدار با رهبری برنامه جهانی غذا و همچنین رهبران سازمان جهانی غذا و کشاورزی گفته است که برای حمایت از مردم افغانستان، تقویه و مصوونیت غذایی در این کشور مهم و ضروری است.
وی افزوده:« برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی غذا و کشاورزی که به میلیون ها افغان کمک های زراعتی و غذایی نجات بخش ارائه میکند، من با رهبری آنها گفتگو کردم. برای حمایت از مردم افغانستان، امنیت و تقویت مواد غذایی این کشور مهم است.»
از سوی دیگر، رافایلا یودیس، شارژدافیر اتحادیه اروپا در افغانستان میگوید که به هدف حمایت از دختران و پسران افغان در مکاتب ابتدایی، قراردادی به ارزش ۱۰ میلیون دالر با برنامه جهانی غذا امضا کرده اند.
وی افزوده:« امروز بسیار خوشحالم که بگویم با برنامه جهانی غذا قراردادی به هدف حمایت از دو میلیون دختر و پسر در مکاتب ابتدایی برای جلوگیری از گرسنگی امضا کرده ایم. این قرارداد به ارزش ۱۰ میلیون دالر برای یک ماه می باشد و این خود گواه دیگری بر حمایت برنامه جهانی غذا و اتحادیه اروپا از کودکان افغان است.»
اما با وجود کمک های بشری بین المللی، همچنان بسیاری از خانواده ها در کابل برای یک وعده غذایی مواد خوراکی ندارند.
آنها همچنین به جای کمک های غذایی خواهان فرصت های شغلی دائمی هستند.
یک تن از باشندگان شهر کابل میگوید:« بیکاری است، کار نیست، من قبلاً گلکار بودم و اکنون کراچی دارم. کار نیست، وقتی به مارکیت میروم، اگر ۲۰ یا ۵۰ افغانی کار باشد، مردم از مجبوریت سوء استفاده میکنند و میگویند ۱۰ افغانی میدهم، ما چاره ای نداریم و باید آن را بپذیریم.»
تحلیلگران همچنین بر ادامه کمک های سازمان های بین المللی بشری تاکید دارند.
به باور آنان، بسیاری از خانواده ها در افغانستان زیر خط فقر به سر میبرند و در صورت عدم حمایت، نگرانی از وقوع یک بحران بشری وجود دارد.
ادریس زازی، تحلیلگر سیاسی میگوید:« در سه وعده غذایی، نداشتن یک وعده آن نگرانی است که سازمان ملل یا سازمان ها و ارگان های که در این زمینه فعالیت میکنند باید به آن توجه جدی داشته باشند، زیرا از یک سو نبود مواد غذایی یا پیدا کردن نان حلال، از سوی دیگر، سردی هوا و رفتار همسایگان، مشکلاتی است که جامعه جهانی و نهادهای که در این زمینه فعالیت میکنند باید اقدامات جدی انجام دهند وگرنه خدای ناکرده افغان ها با مشکل جدی مواجه خواهند شد.»
این در حالی است که ادارات سازمان ملل متحد پییش از این نیز گفته اند که ۹۰ درصد مردم افغانستان با خطر جدی فقر روبرو هستند و در این راستا خواستار حمایت دائمی سازمان های بین المللی شده اند.