تاکید بسیاری از کشورها بر ایجاد حکومت همهشمول به گونهٔ تلقی میشود که این کشور ها میخواهند بار دیگر سیاستمداران و مقامات پیشین را که افغانستان را ترک کرده اند در دولت جابجا کنند.
کارشناسان سیاسی معتقدند که چهره های آزموده شده و تجربه شده دیگر برای افغان ها قابل قبول نیست.
موسی سعادت کارشناس سیاسی میگوید:« افغان ها دیگر آن شخصیتهای آزموده شده که میلیاردها دلار را غارت کردند، هزاران جریب زمین را غضب کردند، آنانی که افغانها را اینجا رها کردند و به خارج فرار کردند را دیگر را نمیخواهند. »
برخی دیگر میگویند که همه افغان ها حق دارند خود را در نظام ببینند، اما کسانی که امتحان خود را به مردم داده اند و سابقهٔ خوبی ندارند، نباید جزو حکومت باشند.
همچنین آنها تاکید دارند که باید به جوانان تحصیل کرده در دولت شغل داده شود.
شهزاده مسعود کارشناس سیاسی میگوید:« افغانستان خانه مشترک همه افغان ها است. هر افغانی باید خود را در نظام ببیند. آن شخصیت های نفرت انگیزی که در کشور شهرت بدی دارند و مردم خاطره بدی از آنها دارند، دیگر هرگز نمیتوانند در دولت حضور داشته باشند. اکنون زمان آن است که نسل جدید و به ویژه کادرهای جوان باید نقش فعال تری در دولت داشته باشند. »
امارت اسلامی میگوید که اکنون یک نظام قوی وجود دارد و ثبات سیاسی برقرار شده است و هیچ حسابی با مخالفان که پس از سقوط جمهوریت افغانستان را ترک کردند، ندارند.
اخیراً گفته میشود، از طریق یک جرگه که سیاستمداران و مقامات پیشین نیز در آن شرکت خواهند کرد، کسانی که کشور را ترک کرده اند نیز باید بخشی از دولت شوند، چیزی که امارت اسلامی آن را رد میکند.