در هفتمین روز از هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، افغانستان بخشی از گفتگوهای سران شماری از کشورها بود.
فیصل بن فرحان آل سعود وزیر امور خارجه عربستان نیز در سخنان اش در این نشست در کنار حمایت از صلح و ثبات در افغانستان، نگرانی خود را از گسترش تروریزم شریک ساخته و گفته است که این کشور نباید به پناهگاه امن تروریست ها تبدیل شود.
وی افزوده:« ما حامیان صلح و ثبات در افغانستان هستیم. این کشور نباید به پناهگاه امن گروه های تروریستی تبدیل شود. ما خواهان حقوق بشر افغان ها از جمله آموزش و کار زنان هستیم. علاوه بر این، ما خواهان کمک های منطقه ای و بین المللی برای کاهش مشکلات نیازمندان افغان هستیم.»
در این نشست، رتنو مرسودی، نخست وزیر اندونیزیا در کنار حمایت کشورش از افغان ها، جهان را نیز تشویق به داشتن مسوولیت مشترک در افغانستان کرد.
مرسودی همچنین از حقوق افغان ها و به ویژه دسترسی زنان به آموزش حمایت کرد.
وی افزوده:« ما در قبال مردم افغانستان و فلسطین مسوولیت مشترک داریم. اندونیزیا تمام تلاش خود را برای کمک با افغان ها انجام خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که در کنار دسترسی به آموزش، حقوق زنان و دختران در افغانستان رعایت میشود.»
اگرچه در مورد حمایت از صلح و ثبات در افغانستان، بسیاری از کشورهای منطقه در این زمینه متحد و تصامیم مشترکی دارند؛ اما تحلیلگران میگویند تا زمانی که یک دولت دلخواه همه افغان ها در داخل کشور ایجاد نشود، این امر محقق نمیشود.
عربستان سعودی سال گذشته به دلایل نامعلومی سفارت خود را بست. اگرچه این کشور در ابتدا این تصمیم خود را کوتاه مدت خواند؛ اما همچنان سفارت خود را در افغانستان بازگشایی نکرده است.
ایران و قطر که رقبای مهم عربستان سعودی در منطقه خوانده میشوند؛ داشتن روابط نسبتاً خوب آنها با حکومت سرپرست افغانستان این احتمال را افزایش میدهد که عربستان سعودی نیز در آینده به داشتن روابط نزدیک با حکومت سرپرست تشویق شود.