پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی، بیکاری گسترده، فقر، مسدود شدن دارایی های افغانستان از سوی امریکا و کاهش کمک های بین المللی به حکومت سرپرست، دلایلی است که بسیاری از مردم افغانستان را مجبور به درخواست کمک های بشری از موسسات بین المللی کرده است.
این در حالی است که سازمان جهانی غذا و سازمان هماهنگی کمک های بشری سازمان ملل (اوچا) بارها از وخامت اوضاع بشری در افغانستان خبر داده اند.
اخیرا، نیل تورنر، رئیس شورای پناهندگان ناروی (ان.آر.سی)، گفته است که در حال حاضر ۲۹ میلیون افغان به کمک های فوری بشری نیاز دارند که از سال گذشته این رقم یک میلیون افزایش یافته است.
تورنر افزوده:« پس از روی کار آمدن طالبان و خروج کامل کمک های انکشافی، متاسفانه وضعیت همچنان نسبت به دو سال گذشته بهتر نشده است. خشکسالی، فقر و کمبود فرصت های اقتصادی چیزی است که به فقر شدید در افغانستان منجر شده است. تنها در سال جاری، یک میلیون افغان دیگر به کمک های بشری نیاز دارند، در حالی که تعداد تمام افغان های نیازمند حدود ۲۹ میلیون تن است. از این میان سه میلیون تن آنان برای زنده ماندن نیاز به کمک های فوری غذایی دارند و دو سوم افغان ها با وضعیت بد تغذیی روبرو هستند.»
در حالی که امارت اسلامی از ماه فبروری سال ۲۰۲۳ کار کارمندان زن در ادارات مرتبط سازمان ملل را متوقف کرد، اما نیل تورنر، رئیس شورای مهاجرین ناروی، بار دیگر از حکومت سرپرست خواسته تا محدودیت های کاری زنان را در ادارات غیر دولتی و موسسات کمکرسان لغوه کند.»
تورنر میافزاید:« ما فقط ۲۵ درصد کمک ها را برای رسیدن به این بخش نیازمند دریافت کرده ایم و برای برون رفت از این وضعیت از مسوولین میخواهیم اجازه دسترسی برای کمک به افراد نیازمند را بدهند که این شامل اجازه دادن همکاران زن، برای رسانیدن کمک ها برای نیازمندان است.»
نیل تورنر همچنین از ادارات کمکرسان میخواهد که کمکهای خود را به مسائل سیاسی مرتبط نکرده و به شیوهای مغرضانه عمل نکنند.
وی میافزاید:« از سازمان های کمکرسان میخواهیم که به کمک های خود به نیازمندان افغان ادامه دهند. ما نیاز به ثبات اقتصادی و کمک های توسعهٔ می بینیم.»
این در حالی است که سازمان هماهنگی کمک های بشری سازمان ملل (اوچا) و سازمان جهانی غذا خواهان کمک اضطراری دو میلیارد دالری برای مبارزه با بحران بشری در افغانستان شده اند.