دو روز قبل یک فابریکه داروسازی به نام سنو فارما در ولایت قندهار آغاز به کار کرد.
این کارخانه توسط ۷۱ سرمایه گذار در مدت ۶ سال ساخته شده که در سه بخش آن حدود ۵۰ میلیون دالر هزینه میشود.
مسوولین این کارخانه میگویند که در حال حاضر یک فاز از این کارخانه فعال شده است که ظرفیت ساخت ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار قرص، ۲ میلیون کپسول و ۶۰ هزار بوتل شربت را در هشت ساعت کاری دارد.
محمد سعید صدیق، رئیس این کارخانه میگوید که این کارخانه با استانداردهای بین المللی سازمان جهانی صحت و .جی.ام.پی برابر است.
صدیق میافزاید:« این سه ماشین امروز فعال هستند. دارو آماده شده، نتیجه آن مثبت است و دارو اکنون در گدام های ما جا به جا است. امید است که سنو فارما دو بخش دیگر را نیز در سه ماه آینده فعال کند.»
مسوولین اداره غذا و داروی کشور در مراسم افتتاحیه این کارخانه گفتند، سالانه بیش از یک میلیارد دالر برای دارو در کشور هزینه میشود و نبود دوای با کیفیت باعث میشود که هزاران مریض برای درمان به خارج از کشور بروند و پول زیادی مصرف کنند.
عبدالباری عمر، رییس اداره ملی دارو میگوید:« افغان ها سالانه ۳۰۰ میلیون دالر را برای تداوی مریضان خود از افغانستان خارج میکنند. افغان ها ۷۷ درصد هزینه های صحی را از جیب خود میپردازند. اگر اینجا کیفیت خوب باشد، محصولات غذایی و دوای ما با معیار های جهانی برابر باشد، مردم ما در سرحدات کشورهای دیگر سرگردان نخواهند بود.»
نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت میگوید:« ما همواره تلاش کرده ایم و میکنیم تا از صنعت خود حمایت کنیم.»
در همین حال تجاران و صنعتکاران از دولت تقاضای حمایت بیشتر در حوزه صنعت و تجارت دارند.
بر اساس این معلومات، در حال حاضر از ۸۶ کارخانه داروسازی در کشور ۶۰ کارخانه فعال است.
اخیراً در گزارشی منتشر شده از سوی سازمان جهانی صحت گفته شده است که مردم افغانستان ۷۰ درصد از درآمد خود را صرف دارو میکنند.