بحران سیاسی جاری در پاکستان که امیدی به حل آن در کوتاه مدت وجود ندارد، باعث شده است که مردم به حامیان اردو، دولت ملکی و حامیان عمران خان نخست وزیر پیشین تقسیم شوند.
عمران خان مکررا ادعا کرده است که اردو با اعمال فشار بر رهبران حزب تحریک انصاف تلاش دارند که وی را از نظر سیاسی و مردمی تضعیف کنند.
بر اساس معلومات، تعدادی از افراد سرشناس از جمله فردوس عاشق عوان، علی زایدی و خسرو بختیار از حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان استعفا داده اند.
عمران خان با ابراز نگرانی از عواقب فاجعه، ادامه وضعیت مذکور را موجب هرج و مرج در پاکستان میداند و پیشنهاد میکند که همه طرفهای مخالف به این مذاکرات وارد شوند.
وی افزوده:« پیشنهاد می کنم مذاکره کنیم. زیرا آنچه که اکنون جریان دارد راه حل بوده نمیتواند. این وضعیت پاکستان را به هرج و مرج میکشاند.»
شدت فاجعه در پاکستان به حدی است که حتی سناتورهای امریکایی را نیز نگران کرده است.
باب منیدیز، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای امریکا میگوید که فاجعه کنونی در پاکستان نگرانی ها را در مورد نقض حقوق بشر افزایش داده است.
وی افزوده:« ما از بی ثباتی و نقض حقوق بشر در پاکستان بسیار نگران هستیم. همچنین نگران شهروندان امریکایی هستیم که به طور غیرقانونی در آنجا بازداشت شده اند و این وظیفه ما در سطح بین المللی است که شهروندان ما به طور غیرقانونی بازداشت نشوند. ما انتظار ثبات را در آنجا داریم، قسمی که بایدحقوق بشر رعایت شود.»
از سوی دیگر، رانا ثناالله، وزیر داخله پاکستان، زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین ویژه امریکا برای صلح افغانستان را متهم به لابی گری برای یک طرف خاص در امور پاکستان کرده است.
اما خلیلزاد دوباره او را قاتل و زورگو خطاب کرده و افزوده که موضوعاتی که اخیرا در مورد پاکستان نشر کرده، لابیگری نه، بلکه نظریاتش است.
خلیلزاد میافزاید:« این فاجعه برای تحقیر پاکستان و تفرقه انداختن مردم خطرناک است. همچنین برای تجزیه پاکستان نیز خطر است که می تواند تهدیدی برای امنیت منطقه و جهان باشد. لازم است رهبران پاکستان اولویت را به کشور خود بدهند و با احترام به تصمیم ستره محکمه و انتخابات بر یک راهکار توافق کنند. پاکستان صدها رهبر شایسته دارد که به کشور و قانون متعهد هستند و میتوانند به عنوان وزیر کشور ایفای وظیفه کنند. چرا شهباز شریف نخست وزیر، این مقام کلیدی را به شخصی داد که خون افراد بیگناه در دستانش است؟»
تحلیلگران همچنین فاجعه پاکستان را عمیق میدانند و میگویند که این فاجعه میتواند بقای پاکستان را در درازمدت تهدید کند.
دولت پاکستان اخیرا پاسپورت های سیاسی ۹ تن از رهبران کلیدی حزب تحریک انصاف از جمله شاه محمود قریشی، معاون رهبر این حزب را لغوه کرده است.