نشست سه روزه سران هفت کشور بزرگ صنعتی (جی ۷) که این بار با میزبانی جاپان برگزار شد، علاوه بر موضوعات مهم دیگر، در مورد افغانستان نیز بحث شده است.
این کشورها در خبرنامهی مشترکی گفته اند که تهدیدات علیه ثبات و وضعیت بشری در افغانستان افزایش یافته و از امارت اسلامی خواسته اند تا به وعده های خود در مبارزه با تروریزم عمل کند.
در بخشی از خبرنامه آمده است:« این نگرانی وجود دارد که تهدیدات برای ثبات و وضعیت بد بشری و اقتصادی در افغانستان افزایش یافته است. ما از طالبان میخواهیم که به وعدههای خود در زمینه مبارزه با تروریزم عمل کنند و اطمینان این را بدهند که خاک افغانستان برای هیچ کشوری تهدید ایجاد نمی کند، و برای برنامهریزی، تمویل سرپناه به تروریست ها استفاده نمیشود.»
در کنار مبارزه با تروریززم، آموزش و کار زنان و دختران افغان یک از موضوعاتی دیگری است که همواره در ستیج های بین المللی مطرح میشود.
رهبران هفت کشور بزرگ صنعتی ممنوعیت های اخیر علیه زنان را نقض حقوق بشر خوانده و خواستار لغوه فوری آنها شده اند.
در بخشی از خبرنامه آمده است:« ما مخالفت شدید خود را با نقض سیستماتیک حقوق بشر و آزادیهای اساسی توسط طالبان اعلام میکنیم و خواستار لغو و پس گیری تصمیمهای غیرقابل قبول بهویژه علیه زنان و دختران هستیم. تمام افغان ها باید از مشارکت کامل، برابر و معنادار در تمام عرصه های زندگی عامه برخوردار باشند و به کمک های بشری و خدمات اساسی دسترسی داشته باشند.»
امارت اسلامی بازهم این گونه اظهارات جهان را بی اساس خوانده و همواره گفته که خواستار تعامل خوب با جهان است. علاوه بر نگرانیهای بینالمللی، حکومت سرپرست همچنان تاکید دارد که امنیت به افغانستان تامین شده است و باید از اتهامات مبتنی بر اسناد جعلی اجتناب شود.
در عین حال شماری از سیاستمداران نیز معتقدند که افغانستان همواره قربانی تروریزم بوده و به عقیده آنان تروریست ها در خارج از سرحدات این کشور مخفی گاه های دارند.
شرکت کنندگان نشست هفت کشور بزرگ صنعتی از امارت اسلامی خواسته اند که علاوه بر موضوع تامین حقوق زنان و تروریزم، به حکومت همهشمول و منشور سازمان ملل احترام بگذارند.