انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد در یک کنفرانس خبری در پایان نشست دوحه گفته است که نشست دوحه برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی نبود، بلکه برای ایجاد یک تصمیم بین المللی مشترک برگزار شده بود.
گوترش افزوده، در این نشست کشورهای منطقه و جهان بر استراتیژی مشترک در مورد افغانستان توافق کردند.
اگرچه وی جزئیات زیادی در مورد این استراتیژی و تصمیم مشترک ارائه نکرده، اما گفته است که در آینده نشستی دیگری برگزار خواهد کرد، اما درباره زمان و مکان آن معلوماتی ارائه نکرد.
به گفته وی، شرکت کنندگان در این نشست توافق کردند که برای تعامل با امارت اسلامی نیاز به استراتیژی نیاز دارند که به ثبات افغانستان و همچنین پاسخگویی به نگرانی های مهم دیگر کمک میکند.
گوترش همچنین گفته است که شرکت کنندگان در این نشست نسبت به حضور گروه های تروریستی، نبود حکومت گسترده، وضعیت بشری به شمول تصامیم اخیر حکومت سرپرست در خصوص زنان و دختران و مواد مخدر ابراز نگرانی کردند.
انتونیو گوترش وضعیت کنونی افغانستان را بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف کرده و به گفته وی، ۹۷ درصد مردم افغانستان در فقر به سر می برند و دو بر سه حصه جمعیت که ۲۸ میلیون تن میشود برای زنده ماندن به کمک های بشری نیاز دارند.
به گفته گوترش، شش میلیون افغان به شمول کودکان و زنان تنها یک قدم با گرسنگی فاصله دارند.
سرمنشی سازمان ملل متحد گفته است که برای دستیابی به این نیازمندان به ۶.۴ میلیارد دالر نیاز است، در حالی که نزدیک به ۲۴۹ میلیون دالر دریافت شده است که تنها ۴.۶ فیصد آنرا تشکیل میدهد و بودیجه برای کمک های بشری تنها نگرانی نیست.
به گفته وی، اکثر توزیع کنندگان کمک های بشری آنها در افغانستان را زنان تشکیل میدهند و ممنوعیت اخیر کار زنان، زندگی مردم را با خطر مواجه کرده است. به گفته وی، او در برابر حملات مداوم سیستماتیک به حقوق زنان و دختران سکوت نمیکند.